چرا تنها 7 درصد از نامزدان شوارای ولسوالی‌ها زنان هستند؟

بر اساس آمار کمیسسیون مستقل انتخابات، تا کنون 6152 تن در انتخابات شورای شهرستان‌ها نامزد کرده اند، که از آن میان 5729 تن مردان و 422 تن زنان اند.

با این حساب، زنان تنها 6.8 درصد از سهم 25 درصدی خود استفاده می‌کنند.

عمده‌ترین چالش‌های سد راه زنان برای شرکت در انتخابات شورای شهرستان‌ها، جو مرد سالارانه‌، مشکلات اجتماعی و مشکلات اقتصادی عنوان می‌شود.

شکیلا حق‌دوست نامزد شورای شهرستان غوریان عمده‌ترین مشکلات زنان را نبود امنیت در شهرستان‌ها عنوان می‌کند.

حق‌دوست می‌گوید؛ فرهنگ مردسالاری و مشکلات اجتماعی زنان، از جمله چالش‌هایی‌ست که زنان در شهرستان‌ها با آن روبرو اند و این دلیلی‌ست که زنان نتوانسته اند آن چنان که باید، در شورای شهرستان‌ها سهم بگیرند.

وی چالش‌های اقتصادی زنان را یکی از عواملی می‌داند که باعث شده زنان کمتر در شورای شهرستان‌ها نامزد شوند.

او می‌گوید؛ مشکلات خانوادگی نیز سد راه این زنان است، خودش نیز از زمانی که در انتخابات شورای شهرستان‌ها نامزد کرده است، با مشکلات خانوادگی دچار شده است.

وی عدم حمایت دولت از زنان را یکی دیگر از مشکلاتی می‌داند که زنان را از نامزد شدن در انتخابات شورای شهرستان‌ها، منصرف می‌کند.

شماری دیگر از نامزدان زن، فقر اقتصادی و نا امنی را از دلایل عمده‌ی حضور کم‌رنگ زنان در انتخابات شورای شهرستان‌ها عنوان می‌کنند.

لیدا لودین نامزد شورای شهرستان انجیل می‌گوید؛ ناامنی و فقر اقتصادیِ دامن‌گیر جامعه، سبب شده تا بسیاری از زنان در صورت نامزد شدن در انتخابات شورای شهرستان‌ها، نتوانند از عهده‌ی مصارف کمپاین‌های انتخاباتی خویش برآیند.

وی حاکم بودن عرف و عنعنات را از دیگر چالش‌های سد راه این زنان می‌داند.

دغدغه‌های موجود مبنی بر عدم برگزاری انتخاباتی شفاف و بدون تقلب نیز از مشکلاتی دانسته می‌شود که سد راه زنان برای حضور در انتخابات شده است.

مشکلات تعلیمی و حقوقی زنان از دیگر چالش‌هایی است که این زنان را با مشکل مواجه کرده است.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا