آیا هشتگ‌ها به تغییر وضعیت زنان کمک می‌کند؟

در یک_ دو سال پسین، هشتگ‌های از جمله «#نامم- کجاست»، «#آفتاب پشت پرده»، «#نه به آزار و اذیت زنان» در ولایت‌های مختلف افغانستان، به هدف تغییر ذهنیت مردان نسبت به زنان و تغییر وضعیت زنان راه‌اندازی شده است.

اما پرسشی که مطرح می‌شود این است، که آیا هشتگ‌های که در این چند سال اخیر به منظور تغییر وضعیت زنان راه‌اندازی شده تاثیراتی داشته و توانسته تغییراتی در ذهنیت مردم و وضعیت زنان افغانستانی ایجاد کند؟

 در ارتباط به پاسخ این پرسش، بیشتری از زنان به این باور‌اند که این هشتگ‌ها در تغییر وضعیت زنان موثر بوده و در تغییر اذهان عمومی نسبت به زنان نقش ارزنده‌ای داشته است.

فاطمه جعفری، فعال حقوق زن، معتقد است که تاثیرات این هشتگ‌ها را نمی‌توان در کوتاه مدت احساس کرد؛ اما با گذشت زمان تغییرات قوی و چشمگیری را به وجود خواهند آورد.

از سوی هم آگاهان امور اجتماعی، استفاده از هشتگ و روش‌های این‌چنینی را گام نخست برای تغییر ذهنیت‌ها و تغییر وضعیت نابهنجار زنان عنوان می‌کنند.

 مرضیه رحمانیار، جامعه شناس، معتقد است، هشتگ‌های که تاکنون در خصوص زنان در افغانستان راه‌اندازی شده جزء فرایند‌های مبارزه برای احیای حقوق زنان است.

خانم رحمانیار می‌گوید: “زنان در دیگر کشور‌ها برای بدست آوردن حقوق شان ابتدا از همین روش‌ها استفاده کردند که امروز توانستند تمام حقوقی که حقه شان است به دست آورند “.

 با این حال برخی از مسوولان برگزارکننده هشتگ‌ها، به این باور اند که هشتگ‌های راه‌اندازی شده تاثیرگذار بوده‌اند و برای تاثیرگذاری بیشتر در کازار‌ها از روش‌های جدید و بروز استفاده خواهد کرد.

نسرین رسا، برگزارکننده، کارزار «نه به آزار و اذیت زنان» می‌گوید: “هر کازاری که راه‌اندازی می‌شود تاثیرات خودش را دارد اما برای تاثیرگذاری بیشتر باید از روش‌های که کارآمد نیست صرف نظر شود و در عوض آن از روش‌های جدید استفاده شود “.

این در حالی است که چندی پیش هشتگ «#نامم- کجاست» یک ساله شد که پس از این هشتگ، نام زنان در کارت‌های عروسی، کارت‌های جنازه و بسیاری از مراسم دیگر ذکر شد که این امیدوار کننده است.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا