آمار تازه از افزایش خشونت بر زنان در ولایت غور

مسوولان در ریاست امور زنان ولایت غور، از افزایش آمار خشونت‌ در برابر زنان در این ولایت خبر می‌دهند.آنان می‌گویند؛ درچهارماه گذشته سال روان بیش از 30 قضیه خشونت در برابر زنان در این ادارۀ به ثبت رسیده است در حالی که در سال پار، تعداد قضایا از آغاز تا پایان سال 118 قضیه بوده است.

زرمینه کشت‌یار، مدیر اجرایی و پگیری قضایا ریاست امور زنان غور، می‌گوید: ” آمار خشونت‌ها در برابر زنان، در ولایت غور نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و دلیل این افزایش این است که با اعمال کننده‌گان خشونت برخورد قانونی صورت نمی‌گیرد”.

این در حالی است که فعالان حقوق زن، درولایت غور عاملان خشونت‌ها  را خانواده‌ها و وابستگان زنان غور عنوان می‌کنند.

عبیده شرر، آمر دادستانی منع خشونت در برابر زنان ولایت غور می‌گوید؛ بیشتر خشونت‌ها در برابر زنان در ولایت غور ناشی از ازدواج‌های زیر سن و ازدواج‌های اجباری است.

او در ادامه می‌‌افزاید: “خود پدران و تصمیم‌ گیرندگان فامیل عاملان خشونت هستند دختر زیر سن را به زور در بدل پول گزاف به شوهر می‌دهند و عواقب این ازدواج‌ها را نمی‌سنجند؛ به همین دلیل ما امروز شاهد اعمال انواع و اقسام خشونت بالای این دختران هستیم “.

 به باور خانم شرر، خشونت در برابر زنان در ولایت غور تبدیل به یک فرهنگ شده، و یگانه راه از میان برداشتن این فرهنگ، ارائه برنامه‌های آگاهی‌دهی در بارۀ حقوق زنان به  وسیله عالمان دین در مساجد و منابر برای خانوده‌ها، و برخورد قانونی با عاملان خشونت است.

آن‌چنان که پیداست سریال خشونت‌ها در برابر زنان غور، به تازه‌گی داستان دیگری را نسبت به سال پار روایت می‌کند که مطابق به آن زنان در این ولایت دست به  حلقه‌آویز کردن خودشان می‌زنند.

 و اما پرسش این‌جاست چرا زنان در غور به زندگی شان خاتمه می‌دهند آیا نهادی برای اینکه زنان غور بتوانند به وسیله آن به عدالت دست‌یابند وجود دارد؟

گل فروز غفوری فعال حقوق زن در ولایت غور، می‌گوید؛ نهاد‌ها در ولایت غور در راستا احیای حقوق زنان فعالیت دارند اما به کمبود کارمند مواجه هستند چون به دلیل نا امنی، زنان حاضر نمی‌شوند در اینگونه نهاد‌ها کارکنند.

وی می‌افزاید: “زنان کمی وجود دارند، زمانیکه مورد خشونت قرار می‌گیرند می‌آیند شکایت می‌کنند چون بیشتر قضیه‌های خشونت در ولایت غور به دلیل اینکه زنان در تصمیم‌گیری‌ها حضور ندارند به نفع زنان فیصله نمی‌شود “.

این در حالی است که در تازه‌ترین مورد در آغاز هفته جاری یک دختر هفده ساله در ولایت غور خودش را حلق آویز کرده است.

ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا