فرصت‌های آموزشی نابرابر، عامل عقب مانی بسیاری از دختران

فرصت‌های آموزشی نابرابر؛ سبب عقب‌مانی بسیاری از دختران شده است، نبود محرم شرعی، ترس از گفته‌های مردم در اجتماع و دید بد مردم نسبت به دخترانی که برای تحصیل به خارج از کشور سفر می‌کنند، سبب شده تا بسیاری از خانواده‌ها برای دختران شان اجازه‌ی خروج از کشور برای ادامه‌ی تحصیل را ندهند.

ملالی دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی اداره‌ی عامه است.

او می‌گوید؛ نیاز دارد تا برای پیشرفت و ارتقای ظرفیت خود تحصیلات اش را ادامه دهد، اما شرایط برای وی آماده نیست.

ملالی می‌افزاید؛ برای این که بتواند در مقطع فوق لیسانس درس بخواند، بورسیه‌های چندین کشور اسلامی را تعقیب کرده است، اما شرایط این کشورها به گونه‌ی است که هر دختر باید یک محرم داشته باشد.

خانواده‌ی ملالی حاضر نمی‌شوند او را به کشورهای غیر اسلامی برای آموزش اجازه دهند، به همین دلیل او با 5 سال تجربه‌ی کاری نیز نتوانسته ارتقاء پیدا کند.

با این حال اعضای خانواده‌ی ملالی دلیل عدم اجازه‌ی سفر به دختر شان را ترس از دید بد مردم عنوان می‌کنند.

مادر ملالی دلیل عدم اجازه برای دخترش را وضعیت نامناسب و ترس از گفته‌های مردم می‌داند.

او می‌گوید؛ شرایط خوب نیست و نمی‌تواند دختر جوان اش را اجازه دهد که برای ادامه‌ی تحصیل به تنهایی به خارج از کشور سفر کند.

در این میان اما زینب دختر دیگری است که به دلیل این محدودیت‌ها بسیاری از فرصت‌های تحصیلی را از دست داده است.

او می‌گوید؛ بارها برنامه‌های آموزشی را در مقطع ماستری دنبال کرده است و در برخی از آزمون‌ها موفق نیز شده است اما خانواده اش اجازه‌ی سفر را برای او نداده اند.

زینب می‌افزاید؛ او و برادرش در یک سال از دانشگاه فارغ شده اند، اما برادرش اکنون در مقطع دکتورا در یکی از کشورهای خارجی درس می‌خواند و او هنوز هم نتوانسته خانواده اش را راضی کند تا بتواند برای تحصیل به خارج از کشور برود.

وجود نظام مرد سالار در کشور و نگاه جنسیتی به زنان از عمده‌ترین عواملی به شمار می‌رود، که مانع پیشرفت دختران می‌شود.

سکینه حسینی عضو شورای ولایتی این وضعیت ابراز نگرانی می‌کند.

او می‌گوید؛ زنان فرصت‌های آموزشی مساوی را با مردان ندارند و اگر گاهی هم فرصت مساوی شود امکانات وجود ندارد.

او می‌افزاید؛ حتی اگر در موارد کمی زنان نیز چون مردان فرصت آموزشی برابر را به دست بیاورند، فرصت‌های کاری را به بهانه‌های متفاوت از دست می‌دهند.

خانم حسینی افزود: «نظام تحصیلات عالی ما دچار مشکل است و همه چیز در اختیار مرکز است، در صورتی‌که فعلا شرایط برای مقاطع ماستری و دکتورا نیز وجود دارد و زنان می‌توانند بدون هیچ دغدغه‌ی به تحصیلات بپردازند، اما مرکز این اجازه را نمی‌دهد و محرومیت از تحصیل فرصت‌های شغلی را در آینده از زنان می‌گیرد ».

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا