برگزاری دومین برنامۀ تبادل تجارب پروژه تعلیمات صلح در هرات

«دومین ورکشاپ سالانه تبادل تجارب پروژه تعلیمات صلح» با حضور معین وزارت امور زنان، معاون اجتماعی مقام ولایت هرات، نماینده‌گان مردم هرات در پارلمان و برخی از مقام‌های محلی ولایات هرات وغور در هتل بین المللی تجارت در هرات برگزار شد.

برگزار کننده‌گان هدف از برپایی این برنامه را به اشتراک گذاری پیشرفت‌ها، دست‌آورد‌ها،  فعالیت‌ها و بازتاب چالش‌ها وخلاها، جستجوی راه حل و پیشنهادات در ارتباط به برنامه سالانه تعلیمات صلح به نهاد‌های مختلف عنوان می‌کنند.

شفیع کریمی، مسوول برنامه تعلیمات صلح در افغانستان، می‌گوید؛ در کنار سایر برنامه آموزشی که در ارتباط به صلح وجود دارد، یکی از اهداف‌ اساسی برنامه تعلیمات صلح  تطبیق قطعنامه 1325 (برنامه عمل ملی برای زنان، صلح و امنیت) است.

وی می‌گوید: “برای تطبیق قطعنامه 1325 یک کمیته متشکل از اداره‌های دولتی تشکیل دادیم چرا که تا هنوز در ولایات هرات و غور این قطعنامه به صورت درست معرفی نشده است و اداره‌های دولتی مکلف به تطبیق و نظارت از تطبیق این قطعنامه هستند “.

 او در ادامه می‌افزاید؛ یکی دیگر از  اهداف برنامه تعلیمات صلح اشتراک خانم‌ها در تصمیم‌گیری‌های رسمی و غیر رسمی است که از این طریق  نقش زنان در صلح تقویت می‌شود.

در همین حال برخی از مسوولان وزارت امور زنان، به برقراری صلح اجتماعی در کنار صلح سیاسی تاکید می‌کنند و به این باور اند که زنان، در آوردن صلح اجتماعی نقش اساسی را دارند.

سپوژمی، وردک معین پالیسی و مسلکی وزارت امور زنان، می‌گوید: “زنان اساس جامعه هستند و زن در هر جایگاهی که قرار داشته باشد نقش مهم و ارزندۀ در به وجود آوردن صلح دارد “.

در کنار این  مونسه حسن‌زاده، معاون اجتماعی مقام ولایت هرات، نیز نقش خانواده‌ها و زنان را در بوجود آوردن صلح مهم و ارزنده عنوان می‌کند.

وی می‌گوید: “در آوردن صلح این زنان و خانواده‌ها هستند که می‌تواند موثرعمل کنند چرا که زنان هرات صلح می‌خواهند و این  تنها خواسته‌ی زنان نیست بلکه همه مردم از جنگ خسته شده اند “.

در همین حال برخی از زنان فعال به این  باور اند برنامه‌های که در راستای احیای صلح ایجاد شده اند می‌توانند در بوجود آوردن صلح نقش کلیدی را داشته باشند.

گل فیروز غفوری، فعال حقوق زن در ولایت غور، یگانه راه رسیدن به صلح دایمی را استفاده زنان در برنامه‌های صلح عنوان می‌کند.

او می‌گوید: “متاسفانه به زنان در اینگونه برنامه‌ها کمتر نقش داده می‌شود اگر به زنان نقش داده شود یقینا زنان با تاثیرگذاری زیادی  که در جامعه دارند می‌توانند صلح بی‌آورند “.

برنامه تعلیمات صلح،  از سوی اتحادیه اروپا در دو ولایت افغانستان( هرات و غور) انجام می‌شود  که در اخیر سال مسوولان این برنامه دست‌آورد‌ها، چالش‌ها، و پیشنهادات را در قالب یک برنامه به نهاد‌های مختلف ارائه می‌کنند.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا