هدف دولت از تقرری زنان هراتی در پستهای کلیدی چیست؟
زنان افغانستان به ویژه هرات، از دیرباز برای احقاق حقوق خود و افزایش مشارکت سیاسی شان، دادخواهیهای داشته و خواهان توجه بیشتر حکومت وحدت ملی بوده اند.
تا زمان زیادی اما تنها زنی که در کابینهی حکومت وحدت ملی کار میکرد، دلبر نظری وزیر امور زنان بود و جز او کمتر زنی در سطوح رهبری و تصمیم گیری دیده میشد.
در این اواخر اما حکومت، معاونیت اجتماعی ادارهی ولایت هرات و معاونیت شهرداری هرات را به زنان سپرده است و چندی قبل، کاندید وزیری حسینه صافی را برای وزارت اطلاعات و فرهنگ شاهد بودیم.
شماری از فعالان حقوق زن، این تقرریها را هدفمندانه دانسته و آن را به مثابهی کمپاین برای رییسجمهوری در انتخابات سال آینده میدانند.
جهانتاب طاهری عضو شورای ولایتی هرات، به این باور است؛ زنانی در این اواخر حکومت وحدت ملی در پستهای بلند مقرر شده اند خانمهای پر نفوذی نیستند، مگر این که فعالیتهای نمادین داشته باشند.
به باور وی رییسجمهوری در اواخر حکومت خود، حضور سیاسی زنان را در حکومت، به گونهی نمادین مطرح میکند، تا زنان باری دیگر به او اعتماد کرده و رای دهند.
خانم طاهری این عملکرد رییسجمهوری را کمپاین غیر مستقیم میداند.
برخی دیگر از فعالان حقوق زن نیز کمپاین بودن این تقرریها را میپذیرند.
سوسن احسان بهبودزاده، فعال حقوق زن، اگر چه این تقرریها را ناشی از ظرفیتسازی، تلاش و دادخواهی خود زنان میداند، اما میپذیرد که ممکن رییسجمهوری برای ماندن در قدرت، پشت این تقرریها هدف کمپاینی داشته باشد.
او میگوید: «زنان به این شعور سیاسی رسیده اند که بتوانند زعیم خود را انتخاب کنند و البته گماشتن چند زن محدود در حکومت، کفاف نیم پیکر جامعه را نمیکند ».
این در حالیست که در اول جوزای سال 1398 عمر حکومت وحدت ملی به اتمام میرسد.
گزارشگر: سیمین صدف