لمن؛ برند لباس‌ افغانی با طرح‌های جدید

راحبه رحیمی؛ مسوول گروپ تولیدی لباس‌های ملی لمن، یکی از زنان فعال در زمینۀ تجارت است که در کنار فعالیت‌های که دارد برای شمار زیادی از بانوان نیز زمینۀ کار را فراهم کرده است. برای شناخت بیشتر، خبرگزاری بانوان افغانستان با وی گفتگویی را ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانید.

معرفی:

السلام علیکم، نام من راحبه رحیمی است 24 سال سن دارم، فعلا مسوول گروپ تولیدی لباس‌های ملی لمن در کابل هستم. محل تولدم در پاکستان است. در دانشگاه امریکایی‌ها دانشجوی سال سوم سیاست و حقوق را می‌خوانم. در خانه مادرم، پدرم، یک خواهرم و یک برادرم استند.

پرسش: هدف تان از تأسیس لمن چه بوده است و در رابطه به فعالیت‌های تان در این زمینه به مخاطبان توضیح دهید؟

پاسخ: جنگ‌های چند دهۀ اخیر زیر بنای اصلی جامعه ما را منهدم نموده و این مسئله روی برنامه‌های فرهنگی هم تاثیرات سؤی داشته است. بیشتر هدف ما دوبارۀ احیای و آماده نمودن لباس‌های افغانی با طرح جدید می‌باشد. در سال 2015 لمن به فعالیت آغاز کرد. کارهای ما در بخش مردانه بود، تنها در بخش دریشی کار می‌کردیم، در بخش زنانه در بخش کالای صنعتی به شکل نو تر و مدرن‌تر کار می‌کردیم. کارهای ما طوری بوده که مشتری برای ما درخواست می‌داد و ما برای شان طوری که سفارش می‌دادند می‌دوختیم، انگیزه کلان که سبب شد که بیایم و لمن را راه اندازی کنیم، خودم و تیمم بود. همیشه می‌خواستیم که یک تجارت یا نهاد داشته باشیم که همین تولید در افغانستان وسعت یابد یا شروع  شود و ما بتوانیم که به یک شکلی چیزهای صنتعی که داریم به شکل نو به جامعه  و دنیا عرضه کنیم، در بخش دریشی خالد جان شریکم علاقه‌مند بود که دریشی را در افغانستان رواج بسازد و ما  توانستیم که موفقیت‌های چشم گیری را در این مدت به دست آوریم.

پرسش: در رابطه به لمن بگویید کارش چگونه است و بیشتر روی چه طرح‌های کار می‌شود؟ به چه تعداد از بانوان آنجا مشغول کار هستند؟

پاسخ: کار لمن خوب است، کارهای که ما می‌کنیم بیشتر اینست که مشتری برای ما درخواست می‌دهد و ما اجرا می‌کنیم. بیشتر مشتریان به لمن می‌آیند و فرمایش می‌دهند یا از دیزاین‌های که داریم انتخاب می‌کنند اگر در بخش مردانه باشد، سوست (اندازه) انتخاب می‌کند، یک صفحه فیسبوک داریم که فرمایش می‌دهند و زمانی که خام کوکش آمده شده تماس می‌گیریم که از نزدیک بیایند و از اندازه شان را چک کنند. یک سرویس مشتری مداری  داریم و پیشنهاد می‌نماییم در بخش مردانه و زنانه، مخصوصا در بخش زنانه، دیزاین، مدل و دست دوزی را بیشتر جدی می‌گیریم و به همین شکل کار ما پیش می‌رود.

تعداد بانوانی که با ما در لمن کار می‌نمایند تقریبا 10 – 12 نفر استند که 5 نفر در بخش خیاطی کار می‌نمایند و متباقی در لمن کار نمی‌کنند ولی برای لمن کار می‌کنند. در سطح مدیریتی هم خانمی‌های استند که با ما کار می‌کنند.

پرسش: دشواری‌های تان به عنوان یک خانم شاغل چیست؟

پاسخ: دشواری‌ها برای همه است در بخش‌ تجارت، خصوصا در افغانستان مشکلات خود را دارد. مثل اینکه ما هنوز هم بسیار عقب ماندیم بسیار چیزهای که در دیگر کشورها بسیار آسان بدست می‌آید ولی در افغانستان کمی وقت می‌گیرد و مشکلات خود را را دارد. از مالیات گرفته، مدیریت، شفافیت در کار، یا کار مسلکی که ما توقع داریم زیادتر وقت یک مشکل می‌باشد که به نظر من بیشتر تجارت‌ها در افغانستان به آن روبرو می‌باشند.

سخن آخر

سخن آخر من اینست که همین وطن ما، جامعه، به متشبثین، ضرورت دارد که راه حل و فکرهای نو را در جامعه بیاروند و بتوانندباعث این شوند که چند نفر دیگر در پهلوی شان کار پیدا کنند یک شغل، یک رشته را پیش ببرند. به نظر من این بسیار مهم است غیر از اینکه یک تجارت می‌شود می‌تواند به یک مفکوره و تاثیر کلان تبدیل بشود.

ترتیب: سودابه احراری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا