بهناز بهمنش، زنی که برای زنان فعالیت می‌کند

“صد در صد به تغییر وضعیت زنان باورمندم، چون همه روزه شاهد هستم که زنان  با شوق و علاقه‌ای فروان فعالیت می‌کنند؛ و این نشانگر این است که فصل جدیدی از زندگی زنان افغانستانی در راه است “.

بخشی از صحبت‌های بهناز بهمنش احمدی، زنی که تمام سعی و تلاش‌اش را می‌کند تا که فرصت‌های را برای توانمند سازی زنان ایجاد کند.

خبرگزاری بانوان افغانستان گفت‌وگوی را با وی ترتیب داده است.

خواننده باشید

معرفی

بهناز بهمنش احمدی تخلص میکنم  20 سال پیش در منطقه بلند آب ناحیه ششم در ولایت هرات  در یک خانواده مذهبی و صوفی زاده تولد شدم و در حال حاضر، دانش‌آموز صنف دوازدهم لیسه عالی مهری هروی هستم.

پرسش: از فعالیت‌ها و دست‌آورد‌های تان بگویید؟

پاسخ: اگر اشارۀ به دست‌آورد‌هایم داشته باشم، اخذ تصدیق‌نامه وتقدیرنامه خیاطی بادرجه عالی، اخذ سرتیفکت معتبر از موسسه ( دی، اف، سی)، مدت چهار سال در شورای اتفاق مردم افغانستان منحیث رییس کمیته بانوان فعالیت کردم وسپس مرکز آموزشی را تحت نام «هدف برتر» در ناحیه دوازدهم شهر هرات ایجاد کردم که تعداد زیادی از جوانان وخانم‌ها مشغول تدریس وآموزش مضامین مکتب و زبان هستند. و اخیراً مرکز آموزشی را به منظور ایجاد فرصت و اشتغال‌زایی برای زنان ایجاد کردم که در آن حرفه‌های مختلف برای زنان آموزش داده می‌شود.

پرسش: اشاره کردید مسوول مرکز آموزشی هستید؛ که جهت توانمند سازی زنان فعالیت دارد چرا خواستید برای زنان کار کنید؟

پرسش: همه افراد جامعه به زندگی خود آرمان‌ها واهدافی دارند و من هم به عنوان  یک جوان و یک زن  تصمیم گرفتم که برای زنان و جوانان فرصت‌های را فراهم کنم؛  تا  جوانان و به خصوص زنان بتوانند به سرعت به اهداف شان دست‌رستی  پیداکنند، ومن هم حمایت‌گر خوبی برای رسیدن شان به آنچه  سعی وتلاش بدست آوردن ‌اش را دارند باشم.

ﭘﺭﺳﺶ: چه فکر می‌کنید ﺍﯾﺟﺎﺩ ﺍین گونه ﺁﻣوزشگاه‌ها چقدر می‌تواند ﺑﻪ ﺗﻮﺍﻧﻤﻨﺪ ﺳﺎﺯﯼ کمک کند؟

پاسخ: می‌تواند از جهت‌های مختلفی برا ی توانمند سازی بانوان کمک کند؛ اصل مهم آن  تشویق شدن زنان به کار و وظیفه، رسیدن به استقلال مالی از راه تحصیلی وحرفه ای، ازمیان برداشتن  اختلاف خانواده‌ها در ارتباط به کار زنان است.

ﭘﺭﺳﺶ: از طریق فعالیت‌های تان چه سهولت‌های را برای زنان  در هرات ایجاد کرده اید؟

پاسخ: مراکز آموزشی، را در مناطق مختلف شهر مخصوص برای زنان ایجاد کردم که در آن مضامین مکتب، زبان‌های خارجی از جمله زبان انگلیسی و حرفه‌های متعددی از قبیل خیاطی، شرینی پزی، ترشی سازی، بافنده‌گی، موره دوزی، و رومان دوزی  برای بانوان عزیز بطور رایگان و یا هم با هزینه کمتر نسبت به دیگر آموزشگاه‌ها آموزش داده می‌شود.

ﭘﺭﺳﺶ: ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﯾﮏ ﺯﻥ ﻓﻌﺎل ﺣﻀﻮﺭ ﺯﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﺍﺟﺘﻤﺎﻉ ﺭﺍ ﭼﮕﻭﻧﻪ می‌بینید؟

پاسخ: حضور زنان در اجتماع،  تا حدی امید بخش است امروزه زنان در بخش‌های مختلف از اجتماع حضور دارند، و سعی دارند تا با کار و فعالیت مستقل شوند؛  و من فکر می‌کنم حضور زنان فعال در جامعه کنونی می‌تواند خیلی مفید واقع شود چون از طرفی الگویی برای  زنانی هستند که بنابر دلایلی کار و فعالیتی نمی‌کنند، واز سوی هم برای بلند بردن سطح اقتصاد کشور این زنان فعال می‌توانند حامی خوبی باشند.

ﭘﺭﺳﺶ: چقدر به تغییر وضعیت زنان باورمند هستید؟ 

پرسش:  صد در صد به تغییر وضعیت زنان باورمندم  چون همه روزه شاهد هستم که زنان چقدر با شوق و علاقه‌ای فراوان فعالیت می‌کنند؛ و این نشانگر این است که فصل جدید و نسل جدیدی از زندگی زنان افغانستانی در راه است.

پرسش: چه چالش‌های سد راه فعالیت تان قرار داشته  یا دارد؟

پاسخ: امروزه چالش‌های زیادی سد راه فعالیت زنان فعال در جامعه ما قرار دارد، از جمله می‌توان به عدم پیشتبانی مالی، نا امنی، فقر اقتصادی و عدم تشویق زنان و جوانان به کار وفعالیت اشاره کرد.

حرف آخر

رمز موفقیت؛ به توانایی‌های تان باورمند باشید، تلاش کنید نا امید نشوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا