زنان زعفران کار هرات: دولت از آنان پشتیبانی نمی‌کند

img_1046

گزارشگر: فاطمه حسینی

زنان  زعفران‌کار در  ولایت هرات از  نداشتن وسایل پروسس و بسته بندی زعفران شکایت دارند. آنان می‌گویند که بسیاری از زنان زعفران کار،  آموزش‌های مسلکی کاشت، داشت و برداشت زعفران را  ندیده اند و این موضوع سبب کاهش سطح برداشت زعفران آنان شده است.

هشتاد درصد کار کشت، تولید و بسته بندی زعفران در ولایت هرات توسط زنان انجام می شود.

مسسوولان شرکت‌های تولید زعفران در هرات نیز می‌گویند کمبود امکانات و عدم پشتیبانی دولت از کشاورزان سبب شده است تا زعفران افغانستان به نام کشورهای دیگر صادر شود.

شفیقه عطایی مسوول انجمن زعفران کاران ولسوالی پشتون زرغون در هرات می گوید” در هرات خانم‌های زیادی هستند که تا به حال در پروسس و آماده سازی زعفران برای بسته بندی آموزش ندیده اند و کمبود کارکنان مسلکی یکی ازمشکلات است که آینده این گیاه در افغانستان را به مخاطره می اندازد.

عاطفه منصوری رئیس شرکت زعفران عبدالله مسلم، نقش بانوان زعفران کار را در قسمت تولید زعفران پررنگ و در بخش بازار یابی این طلای سرخ کم رنگ می­‌داند.

خانم منصوری با تایید مشکلات سد راه  زنان زعفران کار می‌گوید:” خانم‌ها در قسمت بازاریابی دسترسی کمتری نسبت به مردان دارند اما برگزاری نمایشگاه‌های زراعتی از سوی دولت و شرکت خانم‌ها برای بازدید نمایشگاه‌ها سبب می­‌شود تا انگیزه‌ی بیشتری برای کارکنان این بخش شود.”

به گفته این مسوولان مشکل دیگر در برابر زنان زعفران‌ کار تهدیدات جدی امنیتی در بیشتر ولسوالی های هرات است که زعفران در آن ها کشت و تولید می‌شود.

از سویی هم این مسوولان زرع زعفران  را در هرات بدلیل شاقه بودن کارش مخصوص مردان؛ و بسته بندی این گیاه را به دلیل ظرافت کاری مخصوص زنان می‌دانند.

ملینا فیضی یکی از این زنان است که با پاک کردن گل زعفران مصارف  خود و خانواده اش را تامین می‌کند.

او می گوید: “من به دلیل مشکلات اقتصادی روزانه یک تا دو کیلو زعفران پاک می‌کنم تا از این طریق بتوانم هزینه تحصیلم را بدست آورم.”

زنان زیادی مانند ملینا تلاش دارند تا با پاک کردن گل زعفران مشکلات اقتصادی خود را برطرف کنند.

در هرات هر یک کیلو گل زعفران با هشتاد افغانی از سوی زنان پاک می‌شود و هر یک از این زنان روزانه از یک تا سه کیلو گل زعفران را پاک می کنند.

کشت و تولید زعفران زمینه کار را برای بیش از 1200 زن در هرات مساعد کرده است.

بشیر احمد احمدی آمر امور زراعتی اداره زراعت هرات می‌گوید، این گیاه در چند سال اخیردر ولایت هرات ولایت پیشترفت قابل ملاحظه داشته است.
او همچنان گفت، اداره زراعت و مالداری هرات به خاطر رشد و کیفیت این گیاه وسایل و امکانات مختلف را به دسترس دهقانان قرار داده و تلاش‌ها به خاطر آماد کردن زمینه فروش این محصول به مارکیت‌های بیرونی ادامه دارد.

بسیاری از بانوان از اداره زراعت خواهان توجه و رسیده گی کافی در زمینه برگزاری نمایشگاه‌های مخصوص گل زعفران، بازاریابی و تشویق دیگر بانوان در هرات هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا