دانش‌آموزانی که از رنگ لباس مکتب شکایت دارند

تغییر یونیفورم دانش‌آموزان دختر، موضوعی است که سال‌هاست حل نشده است و دانش‌آموزان دختر با آغاز هر سال جدید تحصیلی خواهان تغییر یونیفورم شان هستند.

انتقادها برای تغییر رنگ لباس دانش‌آموزان  در دو سال اخیر پس‌ از آن افزایش یافتند که آگاهی خانواده‌ها و دانش‌آموزان  دربارۀ زیان‌های رنگ سیاه به دانش‌آموزان، به ویژه در تابستان بیشتر شده است. زیرا این رنگ نورآفتاب را بیشتر جذب می‌کند.

برخی از دانش‌آموزان که خواهان تغییر رنگ یونیفورم شان هستند رنگ سیاه را مناسب برای لباس مکتب نمی‌دانند.

مدینه  نادری، دانش‌آموز می‌گوید در داخل خیمه درس می‌خواند و در تابستان به شدت احساس گرمی می‌کند.

او می‌گوید؛ دوست دارد رنگ لباس مکتب ‌اش رنگ روشنی باشد و نور آفتاب را جذب نکند.

از آنجاییکه یکی از شاخصه‌های روند یادگیری از نگاه روان‌شناختی  ارتباط مستقیمی با رنگ محیط و لباس  دارد برخی از دانش‌آموزان به این باور اند که رنگ سیاه روی یادگیری شان تاثیر گذاشته است.‌

مرسل، دانش‌آموز، می‌گوید؛ رنگ سیاه برایش نماد اندوه و غم است و زمانیکه او لباس مکتب‌اش را می‌پوشد احساس افسردگی می‌کند و سبب می‌شود که به درستی درس را یاد نگیرد.

از سوی هم  برخی از پزشکان ابراز نظر کرده می‌گویند؛ رنگ سیاه هفتاد درصد نور آفتاب را به خود جذب می‌کند و سبب حساسیت‌های پوستی می‌شود.

بهرام بهاء پزشک، می‌گوید؛ شعاع آفتاب تأثیر سوء بالای جلد داشته و در کوتاه مدت سبب بروز حساسیت‌های آفتابی، سوختگی جلد، تیره شدن جلد، لکه‌های جلدی و حتی منجر به سرطان جلدی می‌شود.

این در حالی است که برخی‌ها رنگ سیاه را نمادی از سادگی و اسلامیت برای دختران می‌دانند و اما به باور آگاهان امور دینی، برای پوشش زنان  در دین اسلام رنگ مشخصی تعیین نشده است.

فضل احمد مهاجر، استاد دانشکدۀ شرعیات دانشگاه هرات می‌گوید: “خانم‌ها هر رنگی را که دوست دارند می‌توانند بپوشند و در مورد نوعیت لباس در اسلام احادیثی وجود دارد “.

با این حال رایزنی‌ها بر سر تغییر رنگ یونیفورم  دانش‌آموزان از چند سال به این سو جریان دارد.

 به  باور مسوولان معارف  ولایت هرات، موضوع یونیفورم  دانش‌آموزان  تبدیل به یک مسئله سیاسی شده است به همین دلیل تاکنون بدون حل مانده است.

 عبدالرزاق احمدی رییس معارف هرات، می‌گوید؛ تعیین رنگ لباس و چگونگی طرح و دیزاین آن به اساس لوایح وزارت معارف  جزء صلاحیت‌های محلی است  ولی متاسفانه این مسئله از حالت محلی خارج و مرکز محور شده، اگر این مسئله به ولایت‌های مربوطه واگذار شود می‌تواند به زوترین فرصت حل شود.

این در حالی است که در آغاز سال 1396ه.ش طرح جدید یونیفوم دانش‌آموزان دختر از سوی وزارت معارف  تعیین  و پیش‌نمایی  شد و از سوی شورای وزیران نیز تایید شد اما  این طرح با انتقاد‌ها و واکنش‌های زیادی روبرو شد و سر انجام تعیین یونیفورم  دانش‌آموزان دختر به رییس جمهور واگذار شد.

 و اما این‌که رنگ سیاه یونیفورم دختران مکاتب چه زمانی تغییر خواهد کرد سوالی است که گذر زمان پاسخ آن را خواهد داد.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا