چالش‌ها و موانع حضور زنان در انتخابات

شیرمحمد بهادر مشاور ارشد ریاست‌جمهوری در روابط عامه؛ و سلیمان حامد مشاور ریس‌جمهوری در امور عدلی و قضایی، امروز (سه شنبه) با تعدادی از زنان فعال در هرات پیرامون چالش‌ها و موانع حضور زنان در انتخابات بحث و گفتگو کردند.

شیرمحمد بهادر هدف از سفر به ولایت هرات را ارزیابی مشکلات زنان برای حضور در انتخابات پیش‌رو دانست.

آقای بهادر تاکید کرد؛ اشتراک زنان در انتخابات اهمیت زیادی دارد و سهم زنان در مجلس نمایندگان مشارکتِ ملی را تمثیل می‌کند.

آقای بهادر اضافه کرد؛ هرات شهری با فرهنگ و تمدن است و زنان در این ولایت فرصت‌های بیشتری برای رشد دارند.

وی هدف از سفر اش به هرات را تشویق زنان به حمایت از پروسه‌ی ملی انتخابات بیان کرد.

آقای بهادر می‌گوید: «مشکلات وجود دارد، اما فعلا بدیلی وجود ندارد و زنان باید برای بهبود وضعیت خویش در انتخابات سهم بگیرند ».

در همین حال سلیمان حامد معتقد است؛ انتخابات پروسه‌ی ملی است و نیاز به حمایت زنان دارد.

وی می‌گوید؛ اگر این پروسه به ناکامی بیانجامد، ضعف افغانستان در استفاده از یک پروسه‌ی ملی را نشان می‌دهد.

در همین حال سکینه حسینی نماینده‌ی مردم در شورای ولایتی ابراز امیدواری کرد تا رای زنان چون گذشته‌ها به فراموشی سپرده نشود.

وی نبود امنیت را اصلی‌ترین چالش سد راه زنان برای اشتراک در انتخابات دانسته و از حکومت خواست تا در این مورد تصمیم جدی بگیرد.

خانم حسینی همچنان از حکومت خواست تا میان شناس‌نامه‌های کاغذی و الکترونیک توازن ایجاد کند.

وی بیان می‌دارد: «توزیع شناس‌نامه‌ها برای شرکت در انتخابات آغاز شده و مردم نیز علاقه‌مند اشتراک هستند، اما تعداد کارمندان در بخش توزیع شناس‌نامه کافی نیست و این مردم را دل‌سرد می‌کند ».

به باور این عضو شورای ولایتی؛ حکومت باید برای جلب اعتماد مردم عاملان فساد را به پنجه‌ی قانون بسپارد، تا شکاف ایجاد شده میان مردم و حکومت از بین برود.

جهانتاب طاهری عضو دیگر شورای ولایتی هرات می‌گوید؛ تقلب‌ها برای انتخابات شروع شده و این زنان را نگران می‌کند.

خانم طاهری می‌افزاید: «اگر تقلب‌ها گسترده باشد، پس به جای انتخاب انتصاب است ».

او روند توزیعِ بی‌رویه‌ی شناس‌نامه را نیز مشکل‌ساز عنوان کرده افزود؛ تضمینی وجود ندارد که یک نفر صاحب چند شناس‌نامه نباشد.

در این میان، ملکه پیغام پزشک زنان و زایمان می‌گوید: «مردم هرات تا پای بریدن انگشت به پای صندوق رای رفته اند اما پس از انتخابات فراموش شده اند ».

با این حال عزیزه کریمی سرپرست ریاست امور زنان از حکومت خواست برخی از ریاست‌ها و اداره‌ی برخی از شهرستان‌ها (ولسوالی) باید به زنان سپرده شود، تا نقش زنان در حکومت پررنگ‌تر شود.

تمدید پروسه‌ی ثبت نام برای انتخابات، گسترش آگاهی‌دهی در مورد برگزاری انتخابات و افزایش تعداد نمایندگان ولایت هرات به میزان نفوس این ولایت، از دیگر درخواست‌هایی بود که زنان خواستار ابلاغ آن به رییس‌جمهوری شدند.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا