برگزاری همایش ایمنی و حفاظت خبرنگاران و رسانه‌ها در هرات

(ایمنی  و حفاظت خبرنگاران و رسانه‌های هرات چالش‌ها و پاسخ‌های جدید) عنوان برنامه‌ی است که از سوی انسیتیتوت تحقیقات و مطالعات رسانه‌ای افغانستان برگزار شد.

در این برنامه روی موضوعاتی چون امنیت، مصوونیت، حمایت و رسیدگی به پرونده‌های خشونت در برابر خبرنگاران بحث و گفت‌وگو صورت گرفت.

در این گردهمایی پنلی با اشتراک جیلانی فرهاد سخنگوی والی هرات، امین الله امین آمر امنیت فرماندهی پلیس هرات، شاه‌پور صابر خبرنگار، فواد احمدی معاون کمیتۀ مصوونیت و امنیت خبرنگاران نیز برگزار شد.

شاه‌پور صابر، خبرنگار در این برنامه  به چالش‌های که سد راه فعالیت خبرنگاران در هرات قرار دارد پرداخت.

وی در کنار اینکه از موضوع تهدیدهای امنیتی خبرنگاران ابراز نگرانی کرد از خبرنگاران خواست تا متوجه این موضوع باشند که در چه محیط و شرایطی فعالیت می‌کنند.

وی می‌گوید؛ افغانستان بدترین مکان برای فعالیت‌های خبرنگاری است و حکومت نتوانسته “مشکلات امنیتی” را از راه بردارد.

وی در ادامه گفت، نیرو‌های امنیتی باید برخورد درست و منظقی با خبرنگاران داشته باشند.

در ادامه‌ی پنل به چگونگی  ثبت قضایای خشونت در برابر خبرنگاران از سوی کمیته مصوونیت و امینت خبرنگاران پرداخته شد.

گفته می‌شود عاملان بیشتر خشونت‌ها در برابر خبرنگاران به دادگاه کشانده نشده اند.

فواد احمدی، معاون کمیته مصوونیت و امینت خبرنگاران از موفقیت‌های این کمیته در ارتباط به رسیدگی قضایای خشونت در برابر خبرنگاران سخن گفت.

وی می‌گوید؛ برای اولین بار قضیه خشونت در برابر یک خبرنگار از سوی کمیته مصوونیت و امنیت خبرنگاران در هرات به دادستانی رفته است.

در همینن حال  در ادامه بحث جیلانی فرهاد، سخنگدوی والی هرات، گفت؛ حمایت از رسانه‌ها و خبرنگاران در اولویت کاری دولت افغانستان قرار دارد.

او در ادامه افزود، برای حفاظت از خبرنگاران برنامه‌های روی دست دارند که خبرنگاران را در دسترسی به اطلاعات می‌تواند خیلی کمک کند.

او می‌گوید حمایت ار خبرنگاران در “صدر برنامه‌های کاری” ولایت قرار دارد و از خبرنگاران خواست تا نکات ایمنی را مراعات کنند.

بنابر برخی از گزارش‌ها عاملان بیشتر خشونت‌ها در برابر خبرنگاران پلیس و نیرو‌های امنیتی هستند.

این در حالی است که امین الله امین، آمر امنیت فرماندهی پلیس در هرات در آغاز صحبت‌هایش این مساله را پذیرفت و از خبرنگاران خواست تا نکات ایمنی را در محل‌ رویداد رعایت کنند.

او در ادامه صحبت‌هایش از تمامی خبرنگارانی که ازسوی پلیس مورد توهین و خشونت قرار گرفته اند معذرت خواهی کرد.

این در حالیست که در سال 2017 در افغانستان، 76 مورد خشونت در برابر خبرنگاران به ثبت رسده است که شامل حملات مسلحانه،  که منجر به قتل لت وکوب شده است و عاملان آن عمدتاً دولت، طالبان و زورمندان محلی، بوده اند.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا