شغل متفاوت زنان و دید بد مردم
در دنیای رقابت امروز، آگهی بازرگانی یکی از راههای بازاریابی برای کالا محسوب میشود و همزمان با برداشتن برخی موانع دستوپاگیر سد راه زنان، شمار زیادی از زنان به کار در بخش آگهیهای بازرگانی پرداخته اند، اما این کار برای شان خالی از دردسر نیست.
کارکردن در تبلیغات در دیگر کشورها یکی از شغلهای پردرآمد به حساب میآید، در افغانستان اما برای دختران، به جای تولید سرمایه، دردسرساز میشود.
راحله رضایی که چالشهای زیادی را پس از ظاهر شدن در تلویزیون، تجربه کرده است، چنین میگوید: «زنی که در تبلیغات کار میکند، از دید مردم یک فاحشهی به تمام معنا، به نظر میرسد ».
وی دید بد مردم نسبت به کار زنان در بخش آگهیهای بازرگانی را نگران کننده دانسته، میافزاید؛ ممکن است با این وضع بسیاری از زنان از کار در این بخش دست بکشند.
خانم رضایی میافزاید: «بسیاری از زنانی که برای کار در تبلیغات آمده اند، نه راه پیش دارند و نه راه پس، چون اگر هم برگردند مردم فراموش شان نمیکنند ».
رقیه حسنزاده که بیش از یک سال است در سینما کار میکند، پیشنهادهایی را مبنی بر کار دربخش آگهی بازرگانی رد کرده است.
وی میگوید؛ دیدگاه مردم نسبت به کار زنان در سینما و تئاتر خوب نیست، اما نسبت به کار زنان دربخش آگهی بازرگانی بدتر است.
آناهیتا سرشار اما، یکی از چهرههای مشهور در تبلیغات است.
او میگوید؛ زنانی که در آگهیهای بازرگانی کار میکنند، با مشکلات زیادی در اجتماع روبرو اند.
وی این رفتار برخی افراد را ناشی از پایینبودن سطح فرهنگ شان میداند.
در همین حال آگاهان امور اجتماعی این چالشها را ناشی از افکار مرد سالارانه در جامعه میدانند.
علی آزاد استاد جامعهشناسی دانشگاه هرات میگوید: «ریشههای مردسالارانه در افکار جامعهی ما برای زنان وظایفی را از جمله: مادری، همسری، و امثال اینها را تعیین میکند، و جز این را کار ناپسند میدانند و این ریشه در جهالت خودشان دارد ».
آقای آزاد معتقد است؛ به دلیل این که ساختار قدرتهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در دست مردان است، آنها مبنی بر منفعت خود قانونسازی کرده و در این میان زنان قربانی میشوند.
گزارشگر: سیمین صدف