زنان چقدر استقلال رای خواهند داشت؟

نقش زنان در انتخابات سرنوشت‌ساز خوانده می‌شود، اما اکنون که در آستانه‌ی انتخابات قرار داریم مواردی چون این که زنان در این دور از انتخابات چقدر استقلال رای خواهند داشت و به چه میزان در انتخاب خود مختار خواهند بود، پرسش برانگیز است.

اهمیت آرای اکثریت خاموش برکسی پوشیده نیست و شاید به همین دلیل است که بسیاری از نامزدان در آستانه‌ی انتخابات دست به دامن زنان شده و باغ‌های سرخ و سبز نشان شان می‌دهند.

در دوره‌های قبلی انتخابات بسیاری از زنان به تبعیت از مردان، رای خود را به صندوق‌ها ریخته اند و این یکی از چالش‌های سد راه زنان برای رسیدن به وضعیت مطلوب اجتماعی- سیاسی زنان شمرده می‌شود.

سکینه حسینی عضو شورای ولایتی هرات معتقد است؛ در دوره‌های قبلی انتخابات، بسیاری از زنان از حق رای خود محروم شدند و بیم آن می‌رود که در انتخابات پیش‌رو نیز این زنان به دلیل اوضاع امنیتی نامناسب از حق خود برخوردار نشوند.

خانم حسینی به این باور است؛ شماری از زنانی که در دوره‌های قبلی انتخابات شرکت کردند اختیاری در انتخاب خود نداشتند و در بیشتر موارد، تشویق می‌شدند تا به نامزد دلخواه مردان رای دهند.

ملالی علوی فعال مدنی اما به این باور است؛ زنان در طول تاریخ افغانستان از مردان خانواده متابعت کرده اند، و اشتراک زنان در انتخابات نیز مصداق این موضوع است.

 وی اما امیدوار است؛ با وجود تغییرات مثبتی که در دیگر بخش‌های زندگی زنان آمده است، روی استقلالیت زنان در استفاده از حق رای نیز تاثیر گذار باشد.

خانم علوی می‌گوید: «در انتخابات گذشته شاهد بودم که در برخی خانواده‌ها مرد خانواده به یک نامزد و زن خانواده به نامزدی دیگر رای داده است و این جای امیدواری است ».

وی اضافه می‌کند؛ در قریه‌ها اما این استقلال نسبتی نیز وجود ندارد و نه تنها زنان از مرد خانواده تبعیت می‌کنند، بلکه بسیاری از مردم از ملای محل و یا ارباب منطقه تبعیت می‌کنند.

با این حال مسوولان در ریاست امور زنان اما بلند بردن شعور سیاسی زنان را یگانه راه برای کسب استقلالیت زنان در استفاده از حق رای شان می‌دانند.

عزیزه کریمی سرپرست ریاست امور زنان می‌گوید؛ این اداره برای بلن بردن شعور سیاسی زنان نشست‌هایی را به صورت هفته‌وار برگزار می‌کند.

 وی می‌افزاید؛ برنامه‌های آگاهی‌دهی این اداره نیز برای زنان جریان دارد تا در این دوره‌ی انتخابات زنان در انتخاب خود مختار بود و از کسی پیروی نکنند.

این در حالیست که در دوره‌های قبلی انتخابات بیشترین رای از آدرس زنان به صندوق‌ها ریخته شده، اما بسیاری از نمایندگان پس از پیروزی زنان را فراموش کردند.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا