حلیمه راهپیما: وضعیت زنان بادغیس رو به بهبود است

«با وجود چالش‌ها ومشکلات زیاد در جامعۀ ما خوشبختانه وضعیت زنان رو به تغیر است ونظر به سال‌های قبل وفعالیت‌های چشمگیری که از طرف نهادهای دولتی وغیر دولتی برای رشد و بهبود وضعیت زنان صورت گرفته ما شاهد تغیرات اساسی در روند زندگی زنان در خانواده‌ها شده‌ایم ». این بخشی از سخنان حلیمه راهپیما یکی از فعالان حقوق زن در ولایت بادغیس است که در ادامه می‌خوانید.

معرفی

حلیمه راهپیما فرزند عبدالله راهپیما در سال ۱۳۶۳ در دیار مهاجرت، شهر مشهد ایران تولد شدم. سکونت اصلی‌ام قریه قادسخوردک ولسوالی قادس  ولایت بادغیس می‌باشد. به دلیل مهاجرت خانواده در ایران دوره ابتدایی مکتب را در ایران فرا گرفته وسپس بعداز پیروزی مجاهدین در سال ۱۳۷۰ دوباره عازم کشورم شدم وشامل صنف پنجم لیسه نسوان قلعه نو مرکز ولایت بادغیس گردیدم وبعد از مدتی با آغاز دوره حکومت طالبان مکاتب مسدود شد وخانه‌نشین شدم. مجددا بعد از ختم دوره سیاه طالبان مکاتب دوباره به فعالیت آغاز نمود وبالاخره در سال ۱۳۸۲ از صنف دوازدهم فارغ گردیدم . حسب لزوم دید مقام‌های محلی وقت بحیث معاون ریاست امورزنان این ولایت مقرر شدم. وهمزمان  شامل موسسه عالی تربیه معلم شده و در سال ۱۳۸۵ فارغ گردیده و درین زمان کم در اوایل سال ۱۳۸۴ از طریق پروسه اصلاحات اداری بحیث ریس امورزنان تعین بست شدم ومدت ۷ سال درین پست ایفای وظیفه داشتم . ولی نظر به عدم امکانات، مدتی از درس وتعلیم دور ماندم تا اینکه در خزان ۱۳۹۳ شامل دانشکده حقوق وعلوم سیاسی موسسه تحصیلات عالی خصوصی حنظله درین ولایت گردیدم وبا موفقیت کامل فعلا محصل سال آخر در رشته قضا وسارنوالی درین دانشکده هستم.

پرسش: در مورد فعالیت‌های تان صحبت نمایید از وقتی شروع به کار نموده اید بیشتر در کدام بخش‌ها کار کردید؟

پاسخ: از اوایل، کارم را با زنان شروع نمودم واز ابتدا معاون ریاست امورزنان وبعد به عنوان رییس امورزنان ومدتی مدیر عمومی حقوق ریاست امورزنان وحال در دارالشموره حقوق موسسه ندای زن همکار هستم. در این مدت که حدودا ۱۳ سال می‌شود برای زنان ولایت خود تا حد توانم خدمت می‌کنم و در کنار وطیفه رسمی فعالیت‌های اجتماعی ومدنی برای دادخواهی از حقوق زنان را نیز انجام داده ومی‌دهم و زیادتر درمسایل خانوادگی فعالیت داشته‌ام.

پرسش: آیا خدمات بخش ندای زن، شامل زنان ولسوالی‌ها هم می‌شود در این رابطه اگر اشاره نمایید؟

پاسخ: بله موسسه ندای زن به عنوان یک نهاد غیر دولتی برای زنان کار می‌کند واز طریق دارالمشوره حقوقی این موسسه برنامه‌های آگاهی دهی برای زنان ومردان راه اندازی می‌شود و بیشتر این فعالیت‌ها در ولسوالی‌ها و قریه‌ها می‌باشد وازطریق این برنامه‌ها افراد جامعه از فعالیت‌ها وخدمات حقوقی این موسسه و در مورد موضوعات اساسی وضروری از قبیل ازدواج‌های اجباری وقبل از سن، رسم وعنعنات خرافاتی، قانون منع خشونت علیه زن، خشونت‌های خانوادگی، حق میراث برای زنان و دیگر حقوق اساسی برای گروپ‌های مردانه وزنانه مستفید می‌شوند.

پرسش: شما به عنوان کسی که چندین سال است که در قسمت حقوق زنان فعالیت میکند وضعیت زنان در ولایت بادغیس را چگونه بررسی می‌کنید؟

پاسخ: با وجود چالش‌ها ومشکلات زیاد در جامعۀ ما خوشبختانه وضعیت زنان رو به تغیر است ونظر به سال‌های قبل وفعالیت‌های چشمگیری که از طرف نهادهای دولتی وغیر دولتی برای رشد و بهبود وضعیت زنان صورت گرفته ما شاهد تغیرات اساسی در روند زندگی زنان در خانواده‌ها شده‌ایم.

خوشبختانه زنان در فعالیت‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی نقش خود را دارند و در مسایل حقوقی وخانوادگی نسبت به سال‌های گذشته تغیرات بنیادی به مشاهده میرسد. بگونۀ مثال رشد زنان در عرصه تجارت و اقتصاد وایجاد مارکیت تجارتی برای زنان دراین ولایت یکی از بارزترین فعالیت‌ها در توسعه وخودکفایی برای زنان می‌باشد.

پرسش: در مورد خانه‌ امن در ولایت بادغیس اگر صحبت نمایید که وضعیت زنان آنجا چگونه است و چه خدماتی برای زنان ارایه می‌شود؟

پاسخ: مراکز حمایوی (خانه امن) یکی از مهم ترین فعالیت‌های حقوقی است که به منطور کمک وهمکاری برای زنان مواجه به خطر ایجاد شده است. دراین ولایت نیز مدتی است که مرکز حمایوی برای زنان از سوی موسسه ندای زن ایجاد شده است. و زنانی که حیات شان در خطر هست ومحل امنی برای بود وباش ندارند ومتضررین خشونت‌های خانوادگی هستند دراین مرکز تحت مراقبت قرار می‌گیرند. واز خدمات حقوقی، حرفوی، سواد آموزی و بخش صحی مستفید می‌شوند وبه منطور حل‌وفصل قضایای شان از طریق ارائه مساعدت‌های حقوقی در نهادهای عدلی وقضایی  همکاری‌های فراوانی را کسب می‌نمایند.

سخن آخر

پیام من برای همه آقایان وخانم‌ها این است که بخاطر استحکام خانواده خود از هیچ نوع تلاش دریغ ننمایند و در مقابل همدیگر از گذشت، صبر وبردباری استفاده نمایند. واز والدین گرامی هم تقاضامندم که با آینده اولاد شان بازی نکنند ودر انتخاب همسر مشوره و رضایت اولاد شان را اخذ نمایند تا در آینده کدام ناراحتی وخشونتی را متحمل نشوند .

ترتیب: سودابه احراری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا