غنچهگل کریمی: ترس از شکست، شکست میآورد
غنچهگل کریمی از معدود زنانی در هرات است که به زنبورداری و تولید عسل میپردازد، او دلیل انتخاب این شغل را علاقهاش به زنبورداری و رسیدن به استقلالیت مالی عنوان میکند. برای معرفی بیشتر با وی گفتوگویی ترتیب دادم که در ادامه میخوانید.
پرسش: از چه زمانی آغاز به کار زنبورداری کردید؟
پاسخ: یازده سال پیش شروع کردم، پسرم مریض بود و معاش شوهرم اندک. میخواستم کاری کنم تا بتوانم پسرم را به خارج برده و تداوی کنم، هشت سال روی پشت بام خانه زنبورداری کردم، در ابتدا از یک صندوق شروع کردم که قیمت آن ششهزار افغانی و قرض بود، اما اکنون در یک باغ زنبورداری میکنم و مالک چهارده صندوق هستم.
پرسش: زنبورداری کار سختی به نظر میرسد، به ویژه اگر دانش و تجربهی کافی هم موجود نباشد، از تجربیات خود برای ما بگویید.
پاسخ: چندین بار با مشکلاتی برخوردم، در همین سردیهای اخیر شش صندوق تلفات دادم و در گذشته هم خساراتی دیده بودم، اما ناامید نشدم و همین باعث شد که سرمایه و کارم گسترش پیدا کند.
پرسش: به نظر شما؛ اهمیت استقلالیت مالی زنان در چیست؟
پاسخ: استقلالیت مالی زنان راهی برای رشد زنان است. هر زنی که بخواهد زندگی ایدهآل داشته باشد و جایگاه اجتماعی را که شایسته اوست به دست بیاورد، اولین قدمی که باید بردارد، شروع یک کار برای رسیدن به استقلالیت مالی است.
پرسش: آیا از آغاز به کار تا کنون، حمایت کسی را داشته اید؟
پاسخ: شوهرم در هر حال کنارم بود و این بود که توانستم بر بدگوییها و بدبینیهای مردم فایق آیم. حمایت شوهرم جرات مرا بیشتر میکند.
پرسش: برای آیندهی خود چه برنامهی دارید، فکر میکنید، چقدر فضای پیشرفت برای زنان وجود دارد؟
پاسخ: میخواهم در آینده یک مکان وسیع برای خود دست و پا کنم و صندوقهای بیشماری داشته باشم تا در تولید عسل نمونه باشم. زنان باید با مبارزه و حرکت، فضا را آماده بسازند تا راه برای پیشرفت شان باز شود.
پرسش: به نظر شما چرا زنان در عرصههای کاری به ویژه، تجارت کمتر فعال اند؟
پاسخ: عمدهترین چالش، عدم حمایت خانواده از زنان و مشکلات اجتماعی است، حالا وقت آن رسیده تا زن و مرد در کنار یکدیگر برای یک کشور رو به توسعه و رسیدن به یک زندگی ایدهآل کار کنند.
ترتیب: سیمین صدف