زنان هراتی در مورد انتخابات می‎گویند

براساس قانون اساسی، انتخابات پارلمانی باید سه سال پیش برگزار می‌شد اما نظر به بعضی دلایل انتخابابت صورت نگرفت و پارلمان افغانستان بر اساس فرمان رییس جمهور سه دیگر نیز به فعالیت‌اش ادامه داد و قرار است انتخابات پارلمانی در 28 میزان 1397 برگزار شود.

برگزاری انتخابات شفاف در بیشتر مواقع نظریات ضد و نقیضی را باخود دارد به همین منظور همزمان با آغاز پروسه ثبت نام انتخابات پارلمانی خواستیم نظر شماری از زنان هراتی را در ارتباط با چگونگی برگزاری این انتخابات داشته باشیم.

برخی از زنان به این باور اند، در پروسه انتخابات افرادی وجود دارند که منافع شخصی شان را می‌سنجند و نمی‌گذارند انتخابات به صورت شفاف برگزار شود‌.

عادله کبیری، استاد دانشگاه هرات، می‌گوید؛ برگزاری انتخاباتی شفاف ارتباط مستقیم به میزان هوشمندانه عمل کردن مردم افغانستان دارد.

خانم کبیری می‌گوید: “در هیچ جای دنیا انتخابات کاملاً شفاف وجود ندارد “.

او در ادامه می‌گوید؛ در هر پروسه‌ی سیاسی دست‌های است که تلاش می‌کنند  به نفع خودشان قانون را بچرخانند. اما  در این میان رسانه‌ها نهاد‌های مدنی برای برگزاری انتخابات شفاف می‌توانند نقش موثری   داشته باشند.

اما فاطمه باقری، مسوول حمایت و انکشاف حقوق زنان در حوزه غرب، تغییرات به وجود آمده در روند ثبت نام انتخابات را روش مناسبی برای برگزاری انتخابات شفاف نمی‌داند.

خانم باقری می‌گوید؛ بیشتر زنان شناسنامه ندارند و نمی‌توانند از حق رای خود استفاده کنند.

او در ادامه می‌گوید: “اگز تذکره‌های الکترونیکی می‌بود قطعاً می‌توانست از تقلب جلوگیری کند اما این تذکره‌های کاغذی می‌تواند خودش یکی از راه‌های تقلب باشد “.

 برخی از زنان معتقدند که برگزاری انتخابات شفاف کار بسیار دشواری در افغانستان است.

فرزانه محمدی، می‌گوید؛ با تجربه‌ی که از انتخابات‌های گذشته داشته فکر نمی‌کند بتواند انتخابات به صورت شفاف برگزار شود.

این در حالی است که مسوولان کمیسیون مستقل انتخابات در هرات  از اجرایی شدن برنامه‌های مختلف برای جلوگیری از تقلب در انتخابات پیش رو خبر می‌دهند.

داکتر احمد داود صدیق‌زاد، رییس دفتر انتخابات در هرات می‌گوید؛ برای برگزاری یک انتخابات شفاف برنامه‌های خاصی دارند و کار‌های زیادی در این ارتباط صورت گرفته است.

او در ادامه می‌گوید : “یکی از روش‌های که می‌تواند از تقلب جلوگیری کند موجودیت تذکره اصلی نزد شخص هنگام ثبت نام است  و همچنان تهیه فهرستی از رای دهندگان که مشخص می‌کند یک فرد در کجا رای داده است “.

این در حالی است  که حدود شش ماه دیگر به برگزاری انتخابات پارلمانی مانده و پروسه‌ی ثبت نام رای دهندگان کمتر از یک هفته می‌شود که آغازشده است.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا