دختران مکتب بهزاد از مشکلات شان میگویند
انستیتوت استاد کمال الدین بهزاد، از مراکز آموزشی دولتی در ولایت هرات است که در دو وقت مضامینی، چون نقاشی، میناتوری، گرافیک و موسیقی تدریس میکند.
مسوولان این انستیوت از افزایش علاقهمندی دختران به هنر نقاشی و مشکلات دانشجویان و دانش آموزان با آغاز سال جدید تحصیلی سخن میزنند.
عبدالقدیر اسلمزاده، آمر دیپارتمنت، نقاشی انستیتوت کمال الدین بهزاد، میگوید همه ساله به تعداد متقاضیان و جذب دختران در این انستیتوت افزوده میشود اما تمام این دانشجویان و دانش آموزان از آینده شغلی شان نگران اند.
او در ادامه میگوید: “متاسفانه امروزه هنر نقاشی، از سوی مردم ارزش داده نمیشود و بازار خوبی برای فروش آثار هنری هنرمندان وجود ندارد “.
وی در ادامه سخنانش از کمبود مواد درسی در این انستیتوت میگوید، برخی از دانشآموزان و دانشجویان در این انستیتوت وضعیت اقتصادی خوبی ندارند برخی از دانش آموزان و دانشجویانی که وضعیت اقتصادی خوبی نداشتند درس را رها کردند چون هنر نقاشی یک هنر پر مصرف است و دولتهم بودجه ندارد که مواد درسی رایگان را در اختیار دانشجویان بی بضاعت قرار دهد.
در همین حال برخی از دانشآموزان این انستیتوت از علاقهمندی شان به هنر نقاشی میگویند و اما نگران اند که در آینده آیا خواهند توانست یک تغییری را در زندگی خود به وسیله هنر شان ایجاد کنند یا خیر.
زهرا یوسفی، دانشآموز صنف دوازده این انستیتوت میگوید: “علاقهی زیادی به این هنر دارم و عشق و علاقه زیاد سبب شد که این هنر را انتخاب کنم اما به شدت نگرانم از این که در آینده وقتی فارغ شوم آیا میتوانم در آمدی داشته باشم یا نه “.
[cycloneslider id=”111-3″]
در کنار این طاهره دانشجوی هنر میناتوری، از دولت میخواهد که در قسمت هنر توجه بیشتری نماید.
“متاسفانه امروزه هنر و هنرمند در جامعه هرات به وضعیت خوبی قرار ندارند و هیچ کس به هنرمندان ارزش قایل نیست “.
در همین حال سودابه صدیقی از دغدغههایش بعداز فراغت از این مکتب سخن میزند.
در کنار این او از دغدغههایش نیز میگوید:
انستیتوت استاد کمال الدین بهزاد ابتدا به نام مدرسه مسلکی استاد کمال الدین بهزاد در سال 1356 خورشیدی، به پیشنهاد استاد مشعل در سال 1356خورشیدی، افتتاح شد؛ و در سال 1391 خورشیدی به انستیتوت استاد کمال الدین بهزاد ارتقاء کرده است.
گزارشگر: ضیاگل عظیمی