آغاز برنامۀ آموزش صحی برای شماری از قابلهها در هرات
برنامهی تحت نام (آموزشی قابلگی جامعه برای آشیانههای صحی) از سوی وزارت صحت عامه، صندوق جمعیت سازمان ملل و سازمان همکاریهای انکشافی ایتالیا، امروز در ولایت هرات آغاز شد.
مسوولان صحت عامه هرات، هدف از برگزای این برنامه را ارایه خدمات باروری در مناطق دور دست ولایت هرات و غور عنوان میکنند.
خواجه غلام احمد حنیفی، مسوول انیستیتوت علوم صحی هرات، میگوید: “در این برنامهی آموزشی در دو بخش، خدمات مادر و واکسین به مدت دو سال برای تعدادی از قابلهها آموزش داده خواهد شد “.
او در ادامه میگوید، این قابلهها پس از 26 ماه آموزش به مناطقی فرستاده میشوند که آنجا به دلیل دور بودن راه خدمات صحی وجود ندارد، قابلههای که قرار است در این مدت آموزش داده شوند تعهد دادند که به این مناطق میروند و کار میکنند.
وی در ادامه صحبتهایش افزود در حال حاضر 120 مرکز صحی و اضافهتر از 300 قابله در ولایت هرات فعالیت دارند و تا سه سال آینده هیچ نیازی به قابله در سطح شهر و مناطق دور دست هرات نخواهد بود.
در همین حال محمد شریفی، مسوول ارزیابی صندوق جمعیت سازمان ملل متحد (UNFPA ) میگوید با وجود اینکه خدمات صحی از 10 درصد تا حدود 75 درصد انکشاف یافته است با آن هم افغانستان میزان بالای مرگ میر مادران را در بین کشورهای جنوب آسیا دارد.
“با آنکه تغییرات زیادی نسبت به یک دهه گذشته در قسمت خدمات صحی در افغانستان به وجود آمده است اما هنوزهم در مناطق دور دست افغانستان مراکز صحی وجود ندارد “.
به باور محمد شریفی مسوول ارزیابی صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، از هزار مادر در افغانستان شش تن شان هنگام زایمان جان شان را از دست میدهند.