تجلیل از روز مبارزه با توبرکلوز در هرات

«برای عاری ساختن جهان از توبرکلوز رهبر شوید و با ختم نمودن توبرکلوز تاریخ بسازید» از روز جهانی مبارزه با توبرکلوز طی محفلی از سوی ریاست صحت عامه هرات در مکتب محجوبه هروی  تجلیل به  عمل آمد.

مسوولان صحت عامه هرات هدف از تجلیل این روز را آگاهی دهی در مورد ویروس توبرکلوز و  خطرات مبتلا شدن به آن را عنوان می‌کنند.

محمد آصف کبیر، معاون صحت عامه هرات می‌گوید: “توبرکلوز یک بیماری ساری است  و آگاهی‌دهی می‌تواند راه حلی برای وقایه این بیماری باشد “.

وی می‌فزاید به تعداد 65هزار تن در افغانستان مصاب به توبرکلوزاست که از این میان شصت درصد آن را زنان و چهل درصد را مردان تشکیل می‌دهند.

در همین حال عبرالرحمان احمدی، مسوول برنامه توبرکلوز درهرات از وجود مراکز و امکانات  موجود در ولایت هرات برای مبارزه و جلوگیری از بیماری توبرکلوز خبر می‌دهد.

وی می‌گوید: “در ولایت هرات به تعداد 50 مرکز تشخیص و تداوی توبرکلوز وجود دارد که از این جمله 25 بخش به خانم‌ها اختصاص داده شده است “.

او می‌گوید برنامه‌های متعددی برای جلوگیری از شیوع بیماری سل(توبرکلوز) در سال روان روی دست دارند که از آن جمله  به تحقیق خانه به خانه،  معاینه معتادان،  دانش آموز در مورد این بیماری و انتشار پیام‌های رادیویی و پوسترها می‌توان به آن اشاره کرد.

با این حال استادان و دانش آموزان مکتب محجوبه هروی از برگزاری این‌ گونه  برنامه‌های آگاهی دهی ابراز خرسندی کرده و حمایت شان را اعلام می‌کنند.

سیما بهزاد، مدیر مکتب محجوبه هروی، می‌گوید: “آگاهی دهی در مورد بیماری توبرکلوز در محیط مکتب بسیار مفید و مهم است چرا که اطلاعات از این طریق به تمام خانواده‌های شاگردان منتقل می‌شود “.

در کنار این سمیه سینا، دانش آموز می‌گوید اگر برای شان در مورد انواع بیماری‌ها در مکتب  معلومات داده شود او معلومات را برای خواهرانش و مادرش که سواد ندارند میرساند.

سمیه می‌گوید: “خیلی خوشحالم که اینگونه برنامه‌ی در مکتب ما برگزارشده و من در مورد مریضی توبرکلوز خیلی معلومات پیدا کردم “.

در این میان فردینا نیز آگاهی‌دهی در مورد بیماری توبرکلوز را برای دانش آموزان خیلی موثر می‌خواند.

او می‌گوید: ” دوست دارم در مورد این بیماری زیاد معلومات داشته باشم چون یک مریضی ساری و بسار خطرناک است “.

یاد آوری می‌شود که بیماری سل (توبرکلوز) به بار  اول در1882 سال میلادی توسط رابرت کخ دانشمند آلمانی کشف گردید و همه ساله از این روز در سراسر جهان تجلیل میگردد.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا