سیما پژمان: با شکنجه زندانیان موافق نیستم

 

سیما پژمان مدیر زندان زنانه‌ی هرات است، او می‌گوید؛ به کمک برخی از کشورهای کمک کننده توانسته در زندان زنانه تغییرات مثبتی ایجاد کند و آن را مانند یک مکتب بسازد، برای آشنایی بیشتر با وی گفت‌وگویی ترتیب دادم که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: چقدر وقت می‌شود در این سمت کار می‌کنید؟

پاسخ: مدت سی‌سال می‌شود که مدیریت زندان زنانه را به عهده دارم.

پرسش: چه انگیزه‌یی سبب شد تا به نظام روی بیاورید؟

پاسخ: همیشه دوست داشتم، به مردم کمک کرده و برای آرامش جامعه کار کنم، به همین دلیل کار در نظام را راهی مناسب برای این آرزوی خود دیدم و خواستم به این وسیله برای مردم خود خدمت کنم.

پرسش: چه مشکلاتی را در این راه متحمل شده اید؟

پاسخ: زندان امروز تا زندان گذشته‌ها تفاوت‌های زیادی دارد، در گذشته، زنان زندانی از کوچک‌ترین امکانات برخوردار نبودند، از ده سال به این سو کمک‌ها زیاد شده و سهولت‌ها برای‌شان بیشتر از پیش شده است، در همان زمان  به خاطر کمبود امکانات برای زندانیان، کار برای ما هم سخت‌تر می‌شد.

در زمان طالبان زنان زندانی شکنجه می‌شدند و در محضر عام شلاق می‌خوردند، اما حالا با افزایش فعالیت‌های نهادهای حقوقی، از چندی به این سو این شکنجه‌ها برداشته شده‌است.

پرسش: وضعیت زنان زندانی چگونه است؟

پاسخ: وضعیت زنان زندانی رو به بهبود است، چون این زنان فعلا مصروف فراگیری حرفه‌ها و صنوف سواد آموزی استند و بیکار نیستند، زنانی که از این جا با فراگیری یک حرفه فارغ می‌شوند می‌توانند، زندگی بهتری برای خود رقم زنند.

پرسش: به باور شما چه عواملی سبب ارتکاب جرم در میان زنان می‌شود؟

پاسخ: اکثر عواملی که منجر به جرم در زنان می‌شود، ازدواج‌های اجباری و خلاف میل دختران است، دلیل دیگر آن کم‌سوادی مردم و عدم آگاهی از قانون است.

پرسش: برخورد شما با زنان زندانی چگونه است؟

پاسخ: من درد زنان زندانی را درک می‌کنم و مشکلات‌شان را تحمل می‌کنم و اگر بدرفتاری هم داشته باشند من از خشونت استفاده نمی کنم.

پرسش: برخی از زنان زندانی از سخت‌گیری‌های موجود در زندان شکایت دارند، فکر می‌کنید این شکایت‌ها از چه ناشی می‌شود؟

پاسخ: من سخت‌گیری و بدرفتاری با زندانیان را رد می‌کنم و رابطه من با زندانیان مانند رابطه‌ی مادر و فرزند است.

پرسش: به عنوان یک زن برای زنان زندانی چه کرده اید؟

پاسخ: من به عنوان یک زن سعی کرده‌ام که پروژه‌هایی را برای بهبود وضعیت زنان زندانی بگیرم، تا زمانی که از این جا فارغ می‌شوند، با سواد شده یا صاحب یک حرفه شوند و بتوانند به روند عادی زندگی خود بپیوندند.

پرسش: گفته‌های وجود دارد که از زنان زندانی سوء استفاده‌های صورت می‌گیرد این گفته‌ها تا چه اندازه صحت دارد؟

پاسخ: من این را کاملا رد می‌کنم، حداقل در همین مدتی که من اینجا کار می‌کنم چنین چیزی را مشاهده نکردم و این ممکن نیست، این ذهنیت باید از بین مردم پاک شود که فکر می‌کنند هر زنی که به زندان رفت اخلاق او فاسد می‌شود.

 ترتیب: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا