تقدیر از روزنامه‌نگاران به مناسبت روز خبرنگار در هرات

27 حوت مصادف است با روز ملی خبرنگار؛ فدراسیون ملی خبرنگاران ورزشی افغانستان، به همین مناسبت، همزمان با اختتامیه‌ی جام چهارجانبه‌ی فوتسال؛ طی یک مراسم شماری از پیش‌کسوتان حرفه‌ی روزنامه‌نگاری را مورد تقدیر قرار دادند.

این برنامه که امروز (یک شنبه ) در جمنازیوم ورزشی استقلال برگزار شد، شماری از پیش‌کسوتان حرفه‌ی روزنامه نگاری از جمله: شفیقه حیدری، نعمت‌الله سروری، جلیل رضایی و فیروز مشعوف با اهدای سپاس‌نامه تقدیر شدند.

فیروز مشعوف برگزارکننده‌ی این برنامه، هدف از برگزاری این برنامه را ایجاد فضای اعتماد و همبستگی میان خبرنگاران و مسوولان در اداره‌های دولتی عنوان می‌کند.

در همین حال شماری از زنان خبرنگاران از عدم توجه دولت به خبرنگاران انتقاد می‌کنند.

معصومه حیدری مدیر مسوول رایوی سحر می‌گوید؛ زنان خبرنگار در بخش دسترسی به اطلاعات با مشکل مواجه اند و هنوز هم به کار زنان خبرنگار از سوی اداره‌های دولتی باور چندانی وجود ندارد.

خانم حیدری می‌افزاید؛ عدم باورمندی به کار زنان خبرنگار سبب شده، تا در قسمت ارایه اطلاعات نیز با زنان خبرنگار، همکاری لازم صورت نگیرد.

وی به این باور است که اگر این روند هم‌چنان ادامه داشته باشد، انگیزه‌ی زنان خبرنگار برای کار کمتر خواهد شد.

در همین حال شاه‌پور صابر خبرنگار رادیوی آزادی، ابراز امیدواری می‌کند، که از طریق چنین برنامه‌هایی مشکلات خبرنگاران مطرح شده و برای حل آن اقدام صورت گیرد.

وی می‌گوید؛ برخی از مسوولان نهادهای دولتی در غرب افغانستان دید بدبینانه‌ی نسبت به حضور خبرنگاران در این ولایات دارند و به خبرنگاران به دید یک دشمن می‌نگرند.

او امیدوار است که اعتراضات خبرنگاران از طریق چنین برنامه‌هایی، مطرح شده و در قسمت حل آن اقدام شود.

آقای صابر همچنان ابراز امیدواری می‌کند تا مسوولان در اداره‌های دولتی به این باور برسند که خبرنگاران حق دارند به اطلاعات دسترسی داشته باشند.

مسوولان در کمیته‌ی امنیت و مصوونیت خبرنگاران نیز از ضعیف بودن دسترسی خبرنگاران به اطلاعات سخن گفته و امیدوار اند چنین برنامه‌هایی بتواند، سو برداشت‌ها مبنی بر این که خبرنگار در تقابل با حکومت قرار دارد برداشته شود.

همایون نظری مسوول کمیته امنیت و مصوونیت خبرنگاران در حوزه غرب می‌گوید؛ از ابتدای سال جاری 24 مورد خشونت علیه خبرنگاران در حوزه‌ی غرب ثبت شده که از آن میان سه تن زنان اند.

وی می‌گوید: «آزار و اذیت جنسی زنان خبرنگار نیز یکی از دغدغه‌های زنان خبرنگار است و این مشکل، کمیته مصوونیت را واداشت، تا پالیسی منع آزار و اذیت زنان، تهیه شده و به رسانه‌ها سپرده شود، تا از آزار و اذیت زنان خبرنگار در رسانه‌ها و اداره‌ها جلوگیری شود ».

آقای نظری بیان می‌دارد؛ خبرنگاران کمک کننده برای تقویت نظام در کشور اند.

در همین حال مسوولان در حکومت محلی نیز از اقدام‌های جدی مبنی بر مشکلات خبرنگاران در زمینه دسترسی به اطلاعات، خبر می‌دهند.

جیلانی فرهاد سخن‌گوی اداره‌ی محلی هرات می‌گوید «ما می‌دانیم که زنان خبرنگار با مشکلات جدی روبرو اند، و ما مکلفیت داریم از اصحاب رسانه‌ها به ویژه زنان خبرنگار حمایت کنیم ».

این در حالیست که با وجود اعتراض‌های مکرر از سوی جامعه‌ی خبرنگاری، هنوز هم بسیاری از خبرنگاران به ویژه زنان خبرنگار با مشکل عدم دسترسی به اطلاعات مواجه اند.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا