ساخت بازی”مبارزه با مواد مخدر” دستآورد تازۀ دختران مکتب کد نویسی
به سلسله فعالیتهای دختران مکتب کد نویسی (cod to spire) این بار دختران این مکتب برای نخستین بار بازی را تحت نام «جنگ با مواد مخدر » ساخته اند که مبارزه با پدیدهی مواد مخدر را نشان میدهند.
دختران سازندۀ این بازی هدف از ساخت آن را به تصویر کشیدن پدیده مواد مخدر و نحوه مبارزه با آن، عنوان میکنند.
حسینا حیدری، یک تن از از سازندگان این بازی میگوید: “معمولا از گیمها برای سرگرمی و تفریح استفاده میشود و ما خواستیم این را به همه نشان دهیم که توسط گیم هم میشود مشکلات جامعه را نشان داد “.
حسینا در ادامه میگوید، بازی جنگ با مواد مخدر را با یک گروه هفت نفری در مدت سه ماه ساخته اند و این بازی مبارزه یک سرباز افغان را با مواد مخدر نشان میدهد که سر انجام موفق میشود و به جای مواد مخدر زعفران کشت میکند.
در کنار این، سمیرا اسماعیلزاده عضو گروه گیم سازان، میخواهد با ساخت بازیهای مختلف یک تغییر فرهنگی را در جامعه افغانستانی ایجاد کند.
سمیرا میگوید: “ایدههای زیادی روی دست داریم که میتواند یک فرهنگ را در بین جامعه نهادینه کند و یک تغییر مثبتی را ایجاد کند “.
در این میان نرگس حسنی، میگوید نمیخواهد کشورش در جهان به عنوان کشور تولید کننده مواد مخدر شناخته شود از این رو در ساخت بازی «جنگ با مواد مخدر» تلاش زیاد نموده است.
او میگوید: ” این گیم به همه میگوید که پدیده مواد مخدر یک چیز حرام است و باید سعی کنند که به جای مواد مخدر یک چیز حلال مانند زعفران کشت کنند “.
از سوی هم ذکیه پژمان، میگوید: ” نمیخواهم کشورم با جنگ و مواد مخدر شهرهی جهان باشد و ما با ساخت انواع گیمها این را به جهانیان ثابت خواهیم کرد “.
این در حالی است که مسوولان مکتب (Cod to spire) از جذب بیشتر دختران در این مکتب خبر میدهند.
حسیب رسا، مسوول این مکتب میگوید: “دختر خانمها خلاق هستند و ایدههای زیادی دارند اما برخی از دختران خلاق بنابر دلایلی متاسفانه استعداد شان پنهان مانده است و ما در پی آشکار کردن این استعدادها هستیم “.
از سوی هم مسوولان و دختران مکتب کد نویسی خواهان تشویق و همکاری از سوی مردم و دولت هستند.
آنان میگوید تشویق و حمایت مردم به ما انگیزه میدهد که بیشتر کار کنیم و خلاقیتهای بیشتری در این مکتب داشته باشیم.
لازم به ذکر است که این مکتب برای اولین بار توسط فرشته فروغ در سال۲۰۱۵ میلادی تحت نام (Cod To Inspire) جهت یادگیری وعلاقهمندی بانوان به رشته کامپیوتر ساینس و کدنویسی ایجاد شده است.
گزارشگر: ضیاگل عظیمی