زنان و امنیت؛ عنوان گردهمایی به مناسبت هشت مارچ
کنفرانسی تحت نام «زنان و امنیت» با حضور معاون اجتماعی مقام ولایت، مسوولان دولتی، اعضای جامعه مدنی، استادان دانشگاه، دانشجویان و آموزگاران مکاتب به مناسبت گرامیداشت از هشتم مارچ از سوی نهاد برابری اجتماعی زنان برگزار گردید.
مسوولان برگزارکننده هدف از برگزاری این کنفرانس را نشان دادن مبارزه زنان برای حق شان که ریشه در روز جهانی هشتم مارچ دارد عنوان میکنند.
طلایه راوک، عضو نهاد برابری اجتماعی زنان میگوید: “زنان و امنیت یک موضوع بسیار مهم است نهاد برابری زنان تصمیم گرفت تحقیقی را در مورد این موضوع داشته باشد و چالشهای فرا راه امنیت زنان را پیدا کند “.
او درادامه میگوید: “هشتم مارچ روز همبستگی زنان است و ما خواستیم مبارزه خود را برای حق زنان نشان دهیم “.
در همین حال مونسه حسن زاده، معاون اجتماعی مقام ولایت از برگزاری اینچنین کنفرانسها استقبال کرده آزادی و امنیت را حق مسلم هر شهروند دانست.
وی در این رابطه گفت: “ارایه چنین کنفرانسها برای دولت خیلی ثمر بخش است و ما با در نظر داشت نتایج چنین تحقیقها میتوانیم تصمیم بگیریم “.
در همین حال برخی از زنان فعال برگزاری اینچین کنفرانسها را تنها برای زنانیکه در شهر زندگی میکنند بسنده نمیدانند و خواهان برگزاری این کنفرانسها برای زنان ولسوالیها شدند.
ماریا بشیر، فعال حقوق زن میگوید: “این جای خوشبختی است که این چنین کنفرانسها جهت آگاهیدهی برگزار میگردد وخوب است اشتراک کنندهها در این برنامهها زنان روستایی باشند ویا این برنامه برای زنان روستا برگزار شود “.
در همین حال در جریان این کنفرانس تحقیقی تحت نام بررسی کلیشههای جنسیتی در کتب درسی معارف از صنف اول تا دوازدهم که از سوی نهاد برابری اجتماعی زنان انجام شده بود ارایه گردید.
مرجان علیپور، عضو نهاد برابری و ارایه دهنده تحقیق میگوید: “متاسفانه یافتههای تحقیق ما مشهود بر این است که کلیشههای جنسیتی به وضوح در کتب درسی معارف دیده میشود و مفهوم جنس دوم را برای شاگردان معارف القاح میکند “.
از سوی هم در ادامه این کنفرانس، عزیزه خیر اندیش مسوول نهاد برابری اجتماعی زنان، خالده خرسند فعال حقوق زن، نیلوفر نیک سیر، استاد دانشگاه، و منیره یوسفزاده، سخنگوی ارگانهای محلی در پنل حضور یافتند و پیرامون موضوع زنان و امنیت صحبت نمودند.
گزارشگر: ضیاگل عظیمی