تجلیل هشت مارچ در دانشگاه هرات
«تجلیل از هشتم مارچ، روز آغاز تحول و نقش آفرینی زنان افغان و جهان» عنوان محفلی است که امروز به مناسبت گرامیداشت از هشتم مارچ از سوی ریاست دانشگاه هرات برگزار گردید.
مسوولان دانشگاه هرات هدف از برگزاری این مراسم را گرامیداشت از روز جهانی زن و قدر دانی از استادان و دانشجویان دانشگاه هرات عنوان میکنند.
عبدالله فایز، رییس دانشگاه هرات، همبستگی و مشارکت زنان را عامل تغییر وضعیت ناهنجار افغانستان به سوی ترقی و پیشرفت، بسیار سازنده خواند و تا کید نمود که برای زنان باید فرصتهای بیشتر داده شود.
آقای فایز بیان داشت: “همیشه در افغانستان مظلومیت زنان نشان داده شده است که من سخت مخالف این هستم و من باور دارم که زنان هم مانند مردان توانایی دارند و باید برای شان فرصتهای در عرصههای مختلف و بخصوص مدیریتی داده شود “.
او در ادامه سخنانش میگوید زنان باید دربرابر بیسوادی مبارزه کنند وحق تحصیل شان را خود شان بدست آورند.
رییس دانشگاه هرات همچنان از فرصتهای که وزارت تحصیلات عالی برای استادان زن در این دانشگاه داده است نیز خبرداد.
“پلانهای استراتژی که وزارت تحصیلات عالی دارد زمینه کاری بهتری را برای خانمها مهیا میسازد و همچنان تا یک هفته دیگر سنگ تهداب جمنازیوم ورزشی برای زنان در پوهنتون هرات گذاشته خواهد شد “.
در همین حال در ادامۀ این محفل برخی از استادان نیز به سخنرانی پرداختند و خواهان برخی از فرصتهای شغلی برای شان از ریاست دانشگاه هرات شده اند.
عادله کبیری، استاد دانشکدهی ژورنالیزم تراکم محافل تجلیل از هشتم مارچ را نا خوشایند و نمادین دانست.
خانم کبیری میگوید: “تجلیل از هشتم مارچ کار مبارکی است خوب این است که تعدادی از محافلی که در هشتم مارچ برگزار میشود به دیگر ماههای سال تقسیم شود و اینگونه از زنان تنها در هشتم مارچ تقدیر و یادآوری نخواهد شد “.
وی در ادامۀ حرفهایش خواهان برخی امتیازات از قبیل حضور زنان در پستهای کلیدی، گرفتن دکتورا، سفرهای تحقیقی و… برای استادان زن در دانشگاه هرات گردید.
ازسوی هم برخی از زنان فعال هرات، حاضر در این مراسم معتقد اند که تجلیل از چنین روزهای در محیطهای علمی به مراتب تاثیرگذاری زیادتری دارد.
ماریا بشیر، فعال حقوق زن میگوید: “اگرچه تجلیل از این روز برای برخی از زنان تکراری و نمادین است با آنهم این روز به یادآورندۀ اتحاد و همبستگی زنان است و بی تاثیر نیست “.
با این حال برخی از دانشجویان نیز به این باور اند که تجلیل از هشتم مارچ میتواند روی مشارکت و حضور زنان در اجتماع تاثیر مثبت داشته باشد.
زهرا روفی، دانشجو میگوید: “متاسفانه خانمها به دلایل مختلف به چهار دیواری خانه محبوس شده اند و برگزاری چنین محافلی سبب میشود که خانمهای جرات پیدا کنند و وارد اجتماع شوند.
قابل ذکر است که در پایان این محفل از استادان دانشگاه با اعطای لوح سپاس تقدیر به عمل آمد.
گزارشگر: ضیاگل عظیمی