بررسی طلاق‌های عرفی در جلسه کمیسیون منع خشونت علیه زنان

کمیسیون منع خشونت علیه زنان در هرات در شصت و هفتمین جلسه خود، مشکلاتی هم‌چون نکاح‌ها و طلاق‌های عرفی، چالش‌ها و عدم رسیدگی به مریضان در شفاخانه سوخته‌گی و نسایی ولادی را به بحث گرفت.

این جلسه با حضور معاون امور اجتماعی اداره ولایت، سرپرست امور زنان، رییس عدلیه‌ی هرات نماینده فرماندهی پولیس هرات، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر و رییس انجمن مستقل وکلای مدافع برگزار شد.

اشتراک کنندگان در این جلسه، پیرامون نکاح‌ها طلاق‌های عرفی و پیامدهای آن صحبت کردند.

محمد انور متین کارشناس امور فرهنگی اداره ولایت در این جلسه گفت: تا زمانی که نکاح عرفی وجود داشته باشد طلاق عرفی نیز وجود دارد و یگانه راه برای رفع این معضل ثبت نکاح به گونه‌ی شرعی و قانونی است.

 در همین حال رفیع نادری رییس انجمن مستقل وکلای مدافع، به این باور است که سلسله مراتب و کاغذ پرانی‌ها برای گرفتن نکاح خط از عمده‌ترین مشکلات زنان است.

 آقای نادری می‌گوید: کمبود امکانات در محکمه وثایق یکی دیگر از عمده‌ترین چالش‌ها در برابر متقاضیان نکاح‌خط است و مشکل دوم درخواست محکمه از افراد برای تائید افراد محلی مبنی بر این که شخص قبلا ازدواج نکرده، است.

وی درخواست صفایی برای گرفتن نکاح خط را از دیگر مشکلات عنوان کرد.

عبدالقادر رحیمی رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر این مشکل را ناشی از نگاه سهل‌انگارانه مردم در مورد عقد و فسخ نکاح عنوان کرد.

هم چنان در این جلسه نتایج تحقیق رادیوی معراج، که نشان دهنده‌ی 185 مورد فرار از منزل بود نیز به بحث گرفته شد.

وجود مشکلات در شفاخانه‌ی نسائی ولادی نیز به بحث گرفته شد.

عدم رسیدگی درست به مریضان، نبود امکانات کافی، برخورد نامناسب کارمندان عدم رعایت بهداشت، حضور آقایان در شفاخانه، کمبود دارو و شاکی بودن مریضان از مشکلاتی بود که در مورد آن بحث صورت گرفت.

در همین حال محمد انور متین کارشناس امور فرهنگی ولایت راه حل این معضل را تبدیل به شفاخانۀنسایی ولادی را به یک شفاخانه معیاری عنوان کرد.

مشکلات موجود در شفاخانه‌ی سوختگی از جمله قیمت بودن دارو، عدم رعایت بهداشت و مشخص نبودن بودجه برای تهیه‌ی دارو نیز از مشکلاتی بود که در این جلسه مطرح شد.

عزیزه کریمی سرپرست ریاست امور زنان گفت: «به دلیل نبود بودجه کافی برای زنانی که اقدام به خودسوزی کرده اند بسیاری از آن‌ها حاضر به ثبت شکایت نبوده و مجبور می‌شوند برای این که از سوی شوهرشان تداوی شوند برائت بدهند ».

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا