افزایش آمار زنان تجارت پیشه در هرات

بر اساس آماری که ریاست اتاق‌های تجارت هرات از زنان تجارت پیشه ارائه می‌دهد علاقه‌ی زنان به فعالیت‌های اقتصادی، بیشتر شده و تعداد زنان تجارت‌پیشه رو به افزایش است.

سعد خطیبی رئیس اتاق‌های تجارت هرات می‌گوید: هر چند آمار دقیقی از زنان تجارت پیشه وجود ندارد، اما تعداد زنانی که فعالیت‌های اقتصادی دارند، در حدود دوصد نفر است.

آقای خطیبی می‌گوید فعالیت‌های اقتصادی این خانم‌ها رو به رونق و چشم گیر است و اگر به همین روال ادامه داشته باشد، فعالیت‌های این خانم‌ها بیشتر خواهد شد.

در همین حال شماری از زنانی که فعالیت‌های اقتصادی دارند، این فعالیت‌ها را راهی برای استقلالیت مالی زنان می‌پندارند.

رومینا عثمانی مسؤل کوپراتیف اقتصادی بانوان در این رابطه می‌گوید هم اکنون 14 بخش اقتصادی در این مرکز وجود دارد که 14 خانم در راس آن کار می‌کنند.

این مرکز برای بسیاری از خانم‌ها، زمینه کار را فراهم کرده و سازنده بسیاری از صنایع دستی، خود زنان هستند.

فروش، بازاریابی، تولید پوشاک، لوازم آرایشی و بهداشتی، کافی‌شاپ، رستورانت، انترنت کلپ و خدمات آشپزخانه از فعالیت‌هایست که خانم‌ها در این مرکز دارند.

خانم عثمانی می‌گوید:

«این مرکز از سال 2012 ایجاد شده، در اوایل کار ما خوب نبود و مصارف ما به مراتب بیشتر از عایدات ما بود، اما اکنون وضعیت اقتصادی و فعالیت‌های خانم‌ها رونق بسیاری یافته است و خانم‌ها از این روند راضی اند ».

مریم جامی‌الاحمدی تجارت‌پیشه‌ی دیگریست که از رشد بازار محصولات خود سخن می‌گوید.

او می‌گوید: من از یک خانه سه در چهار شروع کردم و اکنون 25 زن دیگر نیز از این راه امرار معاش می‌کنند ».

وی مصروف تولید و پروسس محصولات زراعتی است و اکنون یک فارم زراعتی به مساحت 68 جریب زمین و 32 کندوی عسل دارد.

او بیان می‌دارد: در سال گذشته پنچ نوع محصول را که شامل دو نوع برنج و انواع ترشی‌باب می‌شد به گونه‌ی آزمایشی به بازار عرضه کرده است که با استقبال بسیاری از زنان روبرو شد و قرار است که در سال 97 به گونه رسمی این محصولات به بازار عرضه شود.

وی می‌افزاید: که از سال 91 به این سو در قسمت مهارت‌های فنی، پروسس و بسته‌بندی محصولات زراعتی سیمینارهای را سپری کرده است که در قسمت ارتقای ظرفیت او بسیار مؤثر بوده است.

در همین حال شماری از آگاهان امور اقتصادی، افزایش مهارت‌های زنان تجارت پیشه را یکی از راه‌های رونق تجارت زنان عنوان می‌کنند.

شهیره شهیر استاد دانشکده اقتصاد در این رابطه می‌گوید: خانم‌های تجارت پیشه باید برای بهتر شدن کار خود ظرفیت‌های مدیریتی خود را بیشتر کرده و از اشخاص با تجربه و با تحصیلات عالی مشوره بگیرند.

خانم شهیر به این باور است که است فراگیری مهارت‌های بازاریابی نیز برای جذب مشتری و افزایش بازار کار این خانم‌ها کمک می‌کند.

در همین حال شماری از جامعه شناسان نیز به این باور اند که تغییر ساختار و حمایت جدی دولت از زنان،  از راه کارهایست که تجارت زنان را رشد دهد.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا