فیسبوک؛ مکانی برای چشم‌ و هم‌چشمی برخی از زنان

چشم و هم چشمي در ميان همگان وجود دارد واین مسئله اختصاص به گروه و يا طبقه و يا جنسي خاص ندارد اما برخی از زنان گرایش بیشتر به این موضوع دارند به همین دلیل دوست دارند هر چیز جدیدی را که می‌خرند یا کادو می‌گیرند همگان ببینند. امروزه درکنار استفاده از راه‌های چون محافل و مهمانی شبکه‌ی اجتماعی فیسبوک نیز مکانی برای چشم و هم‎چشمی برخی از زنان تبدیل شده است.

این چشم‌ و هم‌چشمی که حال از طریق شبکه‎های اجتماعی صورت می‌گیرد، سبب برهم خوردن شیرازۀ زندگی برخی از این بانوان نیز شده است.

صدف نادری سه سال از عروسی‌اش می‌گذرد او می‌گوید بیشتر اوقات عکس‌های کادو‌های زنان را که در فیسبوک می‌بیند احساس می‌کند که او خوشبخت نیست چرا که اگر خوشبخت می‌بود حتما شوهرش برایش این چنین کادوها می‌گرفت.

او در این رابطه می‌گوید: “بیشتر عکس‌های که خانم‌ها از کادو‌های خود می‌گذارند آنقدر برایم تحریک کننده است که دلم می‌خواهد با شوهرم دعوا کنم “.

در همین حال برخی از دختران  به این باور اند که فخر فروشی در دنیای مجازی به شدت جریان دارد و این  مسئله توانسته ذهنیت و افکار شان را تحت تاثیر قرار دهد.

مینا رسولی می‌گوید چند سال است که از فیسبوک استفاده می‌کند و در این مدت دیدش نسبت به ازدواج نسبت به چند سال گذشته کاملا تغییر کرده است.

او می‌گوید: “قبل از اینکه وارد دنیای مجازی شوم برایم تجملات و مصرف گرایی کاملا یک چیز بی معنا بود اما حالا دید من نسبت به این قضیه کاملا تغییر کرده است “.

مینا می‌گوید دوست دارد درآینده با شخصی ازدواج کند که برایش محفل‌های شیک برگزار کند و به قول خودش مرد رمانتیکی باشد و در هر مناسبتی  با برنامه‌ریزی‌های کاملا عاشقانه متعجبش کند.

از سوی هم برخی از زنان اعتراف می‌کنند که چندین بار زمانی‌که در فیسبوک عکس کادوهای رنگاررنگ خانم‌ها را دیده اند با شوهر‌های شان سر این مسئله بحث و گفتگوکردند.

فرحناز یک سال از عروسی‌اش می‌گذرد او می‌گوید دوست دارد شوهرش برایش توجه کند و همانند برخی از زنان که  در فیسبوک عکس محفل‌ها و وکادوهای شان را می‌گذارند او هم این کار را انجام دهد.

به گفته فرحناز شوهرش وضعیت اقتصادی خوبی ندارد.

از سوی هم عبدالسمیع شوهر فرحناز از تجمل گرایی و چشم هم چشمی‌‌های که بین خانم‌ها در فضای مجازی جریان دارد شاکی است.

او می‌گوید  خانم‌اش بیشتر اوقات که عکس کدام کادو یا سوپرایز را در فیسبوک می‌بیند همراهش بحث و گفت‌و گو می‌کند.

وی می‌گوید: “خانم من وقتی عکس کادوی را در فیسبوک می‌بیند آن را برایم نشان می‌دهد و می‌گوید کمی از شوهران این خانم‌ها یاد بگیر ببین به خانم‌های خود چقدر ارزش می‌دهند “.

با این حال برخی از استادان دانشگاه بر این باور اند که شبکه‌های اجتماعی تاثیرات شگرفی بر افزایش چشم هم‌چشمی‌ها و مصرف گرایی در زندگی نسل جوان و به ویژه زنان گذاشته است.

هارون حکیمی استاد دانشگاه می‌گوید: “با توجه به محدویت‌های که زنان دارند می‌توانند از طریق شبکه‌های اجتماعی به تبادل نظر بپردازند اما امروزه متاسفانه به این موضوع کمتر پرداخته می‌شود و بیشتر خانم‌ها در فضای مجازی سرگرم مد و فشن و چشم و هم‌چشمی‌ها هستند “.

از سوی هم به باور برخی از جامعه شناسان، زنان به عنوان جنس قربانی تاثیر پذیر از مصرف‌گرایی و چشم و هم‌چشمی هستند.

علی کاوه جامعه شناس، معتقد است که پدیده چشم‌هم چشمی و فخر فروشی در دنیای مجازی و تاثیرات سو آن بر زندگی اجتماعی افراد سابقه چند ساله دارد اما در این اواخر افزایش چشم‌گیری یافته است.

وی می‌گوید: “فخر فروشی استفاده از نشر عکس‌های از جواهرات و محافل گوناگون  در صفحات اجتماعی سبب تشدید رقابت‌های نا سالم بین زنان می‌شود که می‌تواند تاثیرات سو بر زندگی هر یک شان داشته باشد.

این در حالی است که تجلیل از هر مناسبتی در صفحه اجتماعی فیسبوک با استفاده از عکس‌ها و متن‌های گوناگون به  گونه‌ای پر رنگ ودوامدار است که با آمدن مناسبت دیگر هنوز عکس‌ها و پست‌های مناسبت ماه قبل به وضوح دیده می‌شود.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا