آموزش حرفه و تلاش زنان برای استقلالیت مالی
صدها تن از زنان در (مؤسسه ایجاد شغل برای زنان) در ولایت کابل، دورههای فن و حرفه، سواد آموزی و آگاهیهای حقوقی و صحی را فرا میگیرند.
این نهاد به هدف باسواد سازی و استقلالیت مالی زنان، ایجاد شده است که از هر دوره چهارماههی آن در حدود صدها زن فارغ میشوند.
نوررحمان فضلی مؤسس این نهاد هدف از ایجاد این نهاد را محرومیت بسیاری از زنان از نعمت سواد و اقتصاد عنوان میکند.
وی میگوید: «به همین دلیل ما دورههای چهارماهه را برای زنانی که بی سواد یا کم سواد اند برگزار میکنیم تا این زنان بتوانند باسواد شده و در بدست آوردن شغل نیز برای شان سهولت ایجاد شود ».
آقای فضلی میافزاید سیمینارهای آگاهیدهی در بخش حقوقی و صحی نیز برای زنان برگزار میشود تا سطح آگاهی آنها بیشتر شده و هم در مورد حقوق خویش بدانند.
این نهاد که با وزارت امور زنان نیز تفاهم نامه دارد دارای یک کارگاه خیاطی بوده که هم اکنون 75 زن، از این راه کسب درآمد میکنند.
سی وی نویسی، مهارتهای کاریابی و تسهیلات کاریابی از دیگر برنامههای است که برای زنان متقاضی کار در نظر گرفته شده است.
لیزا عزیز هماهنگ کنندهی این مؤسسه میگوید زنان در بخش آموزش حرفههای مهرهدوزی، خیاطی، تولید یونیفورم و دست دوزی کار میکنند.
خانم عزیز میافزاید: برنامههای آگاهیدهی این نهاد شامل عوارض ازدواجهای زیر سن و خشونت علیه زنان میشود.
ساجده صافی مسؤل بخش تعلیم تربیه این مرکز میگوید در بخش تعلیم تربیه این مرکز، صنوف سواد آموزی و آموزش قرآنکریم وجود دارد که مورد استقبال زنان واقع شده است.
در همین حال بسیاری از آگاهان امور زنان به این باور اند که افزایش سطح سواد زنان و استقلالیت مالی شان به آنها کمک میکند تا جایگاه واقعی شان را در جامعه باز یابند این امر منتج به کاهش خشونتها در برابر زنان میشود.
گزارشگر: سیمین صدف