تبعیض جنسیتی؛ دامنگیر زنان خبرنگار در هرات

عدم باورمندی به توانایی‌های زنان، معاش کم، نادیده گرفتن  خلاقیت و اخراج کردن بدون دلیل موجه از مشکلاتی است که زنان خبرنگار از آن به عنوان تبعیض  سخن می‌زنند.

اکثر خبرنگاران زن  از تبعیض برخی از مسوولان رسانه‌های هرات  بین کارمندان زن و مرد شاکی بوده و به این باور اند که برخی ازمسوولان رسانه‌ها توانایی‌های زنان را نادیده می‌گیرند.

آمنه بهره از اینکه از سوی چند رسانه در زمان فعالیت‌اش مورد تبعیض قرار گرفته نمی‌خواهد دیگر به کار رسانه‌ای ادامه دهد.

او می‌گوید: “شش ماه در یکی از رسانه‌های محلی در هرات کار کردم در مدت این شش ماه در اکثر مواقع با یک همکار مرد خود مقایسه می‌شدم و  مدیر مسوول رسانه همواره کار‌هایم را نادیده می‌گرفت ولی در عوض با کارمندان مرد خیلی برخورد خوبی داشت و از کار‌ها‌یش همیشه تقدیر می‌کرد “.

در همین حال زحل بارکزی از عدم رعایت قانون کار به صورت مساوی بین کارمندان زن و مرد در رسانه‌ها شکایت دارد.

وی می‌گوید: “در رسانه‌های متعددی کار کردم متاسفانه در اکثر رسانه‌ها تبعیض به صورت واضح و آشکار وجود دارد “.

زحل بارکزی  در بخش‌های مختلف  رسانه‌ها کار کرده است اما معاش‌اش هیچ‌گاه برابر با  معاش یک کارمند مرد نبوده است.

او می‌گوید: “زمان کاری‌ام مشخض بود و هر روز باید سر وقت به رسانه حاضر می‌بودم و تا ختم زمان کاری در رسانه بودم و بسیار به مشکل رخصتی می‌گرفتم اما این قید‌گیری‌ها برای یک کارمند مرد اصلا وجود نداشت و او هروقت می‌خواست می‌آمد و هر وقت می‌خواست می‌رفت “.

با این حال عارفه صبوری از فرق گذاشتن بین او و یک کارمند مرد،  در دوران کاری اش سخن می‌زند..

او می‌گوید: “زمانی‌که یک رسانه به بحران اقتصادی مواجه می‌شود اولین کارمندی را که بخواهد اخراج کند حتما از خانم‌ها است و خودم در چندین رسانه این مورد را شاهد بودم و با خودم همین کار صورت گرفت “.

این در حالی تا است که برخی از مسوولان رسانه‌ها در هرات  وجود تبعیض بین کارمندان زن و مرد را در رسانه‌ی شان نمی‌پذیرند.

حبیب الله فراهی مدیر مسوول تلوبزیون عصر می‌گوید: “در رسانه ما تبعیض بین کارمندان به هیچ عنوان وجود ندارد و برعلاوه ما برای کارمندان خانم که با ما کار می‌کنند امتیازاتی هم دادیم که طبق آن برای کارمندان خانم سهولت‌های ایجاد شده است “.

آقای فراهی  وجود تبیعیض بین کارمندان در رسانه خودش را رد می‌کند اما در رسانه‌های دیگر را می‌پذیرد.

وی می‌گوید: “برخی از رسانه‌ها کارمندان غیر تخصصی را با معاش کم  استخدام می‌کنند  و این کارمندان از حقوق خود آگاهی ندارند و در اکثر موارد از سوی مسوولان رسانه‌ها مورد تبعیض قرار می‌گیرند “.

در همین حال معصومه حیدری مدیر مسوول رادیو سحر می‌گوید همه‌ی امتیازات  برای کارمندان زن و مرد در آن رسانه یکسان است.

او می‌گوید: “رادیو سحر یک رادیو زنانه است اما ما کارمند مرد هم داریم و هیچ‌گاه تبعیض وجود نداشته در بین کارمندان ما و سعی کردم تمام امتیازات را به صورت مساوی بین کارمندانم تقسیم کنم “.

اما برخی از مسوولان نهاد‌های خبرنگاری که در حوزه زنان فعالیت دارند از وجود این مشکل و ثبت چند مورد شکایت به صورت شفاعی  سخن می‌زنند.

نقیبه بارکزی مسوول نهاد بانوان خبرنگار در هرات می‌گوید: “چند خانم در نهاد ما به دلیل اینکه در رسانه‌ی که کار می‌کردند مورد تبعیض قرار گرفته بودند مراجعه کردند و اما  چون شکایت شان را به صورت شفاهی بیان کردند و شکایت به صورت رسمی  درج نگردیده بود اما باز هم من به عنوان مسوول این نهاد با مسوولان رسانه‌ها حرف زدم و خواستار رفع این تبعیض شدم “.

 با این حال عاطفه غفوری نماینده کمیته مصؤنیت خبرنگاران در بخش زنان می‌گوید: “درجریان سال روان تعداد زیادی از خبرنگاران زن در هرات به دلیل وجود مشکلات متعدد که یکی از آن هم  تبعیض است، به کمیته  مصؤنیت خبرنگاران مراجعه کردند و کمیته مصؤنیت خبرنگاران دادخواهی‌های زیادی را در این مورد کرده است “.

او در ادامه افزود: دادخواهی‌‌های کمیته مصؤنیت خبرنگاران در بخش زنان تا حدودی نتیجه داده است و فعالیت زنان خبرنگار در رسانه‌ها  افزایش یافته است.

  گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا