مبینه ساعی؛ بانوی با چهارده سال تجربۀ کار رسانهای
مبینه ساعی مسوول ساحوی دفتر نی (حمایت کننده رسانههای آزاد افغانستان) دانشآموخته رشتهی روزنامه نگاری دانشگاه بلخ است که در کنار فعالیتهای روزنامه نگاری فعالیتهای مدنی نیز داشته است برای معرفی بیشتر خانم ساعی گفتوگوی را با وی ترتیب دادهام که در ادامه میخوانید.
پرسش: نخست خود را به مخاطبان خبرگزاری معرفی کنید؟
پاسخ: مبینه ساعی خیراندیش هستم در سال 1360ه.ش در شهر مزار شریف تولد گردیدم و در سال 1376 ه.ش شامل دانشگاه شدم به دلیل تحولات سیاسی در کشور سه سال در تحصیلم وقفه ایجاد شد و بلاخره در سال 1382 ه.ش از دانشگاه بلخ از دانشکدهی روزنامه نگاری فارغ گردیدم.
پرسش: از فعالیتها و تجربیات تان در حوزه کار روزنامه نگاری بگویید؟
پاسخ : نزدیک به هژده سال میشود که فعالیتهای رسانهای دارم، آغاز کارم از مسوولیت انجمن فرهنگی در دوره مکتب درلیسه هاشم برات در شهر مزار شریف میباشد. اکنون هم مسوول ساحوی دفتر نی (حمایت کننده رسانه های آزاد افغانستان ) در شمال هستم.
در این میان تجربههای در بخش مدیریت رسانه و مجرگری نیز دارم. مدت هفت سال است که به صفت ترینر بخشهای حقوقی و رسانهی کار میکنم در کنار آن موسس رادیوی بنام (رابعه بلخی) ویژه زنان در بلخ هستم و در این مدت فعالیتهای مدنی نیز بیشتر در بخش دادخواهی بر حقوق زنان داشتم.عضو شبکه امانت داری در بلخ و عضو شبکه دادخواهی برای نهادهای مدنی و رسانه نیزمیباشم در جریان کارهایم مدت شش سال با دفتر (اکشن اید) مددگار حقوقی برای زنان بودم که در نتیجه تندیس (تلاش برای صلح) را نصیب شدم و دهها تقدیر نامه و تحسین نامه از آدرس پارلمان کشور، وزارت زنان، مقامهای محلی بلخ و نهادهای مدنی را نیز بدست آوردم.
پرسش: وضعیت زنان خبرنگار را در ولایت بلخ چگونه میبینید؟
من در قبال کار زنان در رسانهها دید منفی ندارم اما مشکلاتی چون سنتی بودن جامعه، نا امنی، تهدید و تبعیض جنسیتی را در کار بانوان اهل رسانه نمیشود نادیده گرفت با آنهم از حضور بانوان در کار رسانهای خوشبین هستم.
پرسش: اشاره کردید موسس رادیوی ویژه بانوان در مزار شریف هستید در این مورد بیشتر توضیح دهید؟
پاسخ: رادیو رابعه بلخی؛ ویژه بانوان میباشد در9 مارچ۲۰۰۳ در شهر مزارشریف با همکاری یک انجوی کانادایی و همت زنان فعال بلخ آغاز به فعالیت نمود که در ابتدا با پوشش اندک نشراتی و ابتدایی آغاز بکار کرد و امروز ۱۸ ساعت نشرات دارد و ۱۲ کار مند آنجا مصروف کاراند این رادیو تنها مکان آموزش کار رسانه و رهبری برای بانوان نیست بلکه انعکاس دهنده صدای زنان بلخ نیز میباشد.
پرسش: به عنوان یک زن فعال در حوزه رسانه، برای بهبود وضعیت زنان در بلخ چه کردهاید؟
پاسخ: من در حد توان خود دراین مدت توانستم برای زنان و دختران بلخ در بخش رسانه همکار باشم. من در بلخ برای ظرفیت سازی بانوان در کار رسانه ۱۳ سال کار کردم و دهها بانوی جوان را شامل فعالیتهای رسانهای ساختم در بخش مشورههای حقوقی به عنوان رهنما برای خواهران نیازمند در بلخ بودم. شبکههای که یاد آور شدم بیشتر در بخش داد خواهی کار میکنند که شامل قضایا حقوقی بانوان میباشد.
مصاحبه کننده: ضیاگل عظیمی