آیا حضور زنان در انتخابات آینده پررنگ خواهد بود؟

شانزدهم سرطان سال 1397 هجری شمسی روز برگزاری انتخابات پارلمانی و شورا‌های ولایتی تاریخی که از سوی مسوولان کمیسیون برگزاری انتخابات اعلام گردیده است.

بر اساس قانون اساسی افغانستان دوره کاری پارلمان کشور پایان یافته است و این انتخابات باید دو سال قبل برگراز می‌شد.

آیا حضور زنان در انتخابات آینده پر رنگ خواهد؟ باور زنان به برگزاری یک انتخابات شفاف چقدر است؟ این‌ها پرسش‌های هستند که با چند زن فعال در ولایت هرات در میان گذاشتیم.

سمیه رامش نماینده مردم در شورای ولایتی هرات هیچ‌گونه خوشبینی به برگزاری انتخابات سال آیند در زمان معین آن ندارد.

او می‌گوید: “در کمیسیون انتخابات ضعف‌های وجود دارد و برنامه‌ی مشخصی که نشان دهد انتخابات در زمان معین آن برگزار ‌شود وجود ندارد “.

خانم رامش معتقد است که ضعف و کم کاری‌های کمیسیون انتخابات سبب می‌شود تا انتخابات به صورت شفاش برگزار نشود.

سمیه رامش به حضور گسترده‌ی زنان در پروسه‌ی رای‌دهی انتخابات پیش‌رو باورمند نیست.

وی می‌گوید: “حضور زنان در حکومت وحدت ملی کم رنگ بوده است و رهبران حکومت وحدت ملی به وعده‌های که برای ارتقای جایگاه زنان در سیاست داده بودند وفا نکردند “.

خانم رامش می‌افزاید:  زنان در حکومت وحدت ملی به دست فراموشی سپرده شده اند و این سبب می‌شود تا آنان دیگر انگیزه‌ی برای مشارکت در امو سیاسی نداشته باشند.

در همین حال عادله کبیری استاد دانشگاه هرات، انتظار برگزاری یک انتخابات شفاف را ندارد اما امیدوار است که انتخابات در زمان معین آن بر گزار خواهد شد.

او می‌گوید: “با سابقه‌ی اجتماعی که ما داریم فکر نمی‌کنم یک انتخابات شفاف و عادلانه خیلی دقیق داشته باشیم چون در گذشته نداشتیم “.

خانم کبیری معتقد است که حضور زنان در پروسه رای‌دهی انتخابات پیش‌رو پررنگ‌تر از سال‌های قبل خواهد بود.

با این حال سوسن بهبود زاده فعال مدنی در هرات نبود امنیت را دلیل برگزار نشدن انتخابات سال آینده در زمان مشخص آن عنوان می‌کند.

وی می‌گوید: “کمیسیون انتخابات مواردی را که برای برگزاری انتخابات لازم است هنوزمشخص نکرده است و این می‌تواند زمان برگزاری انتخابات را به تعویق اندازد “.

همچنان خانم بهبود زاده به این باور است که حضور زنان در انتخابات پیش‌رو  نسبت به مردان کم رنگ خواهد بود.

او می‌گوید: “برای مشارکت گسترده‌ای زنان در پروسه‌ی رای‌دهی باید از طریق رسانه‌ها و دولت آگاهی‌های لازم صورت گیرد “.

در همین حال  ملکه رسولی فعال حقوق زن در هرات معتقد است که از رای زنان در انتخابات پیش‌رو سو استفاده خواهد شد.

وی می‌گوید: “مسایل قومی در افغانستان و خصوصا در شهر هرات یک اصل جدا ناپذیر است روی همین دلیل هم که شده خانم‌ها در انتخابات پیش‌رو حضور پررنگی خواهند داشت “.

این در حالیست که مسوولان کمیسون مستقل انتخابات از برگزاری انتخابات در زمان معین آن  و ایجاد برنامه‌های جدید برای جلوگیری از تقلب در انتخابات پیش‌رو خبر می‌دهند.

داود صدیق‌‌زاد رییس کمیسون مستقل انتخابات می‌گوید: “کوشش‌ها عملا جریان دارد تا که تقلب در انتخابات پیش‌رو را به صفر برسانیم “.

او در ادامه می‌گوید: کمیسیون مستقل انتخابات پروسه  ثبت نام رای دهندگان را آماده کرده است که طبق آن از تقلب جلوگیری می‌شود و طبق آن یک شخص نمی‌تواند چند بار ثبت نام کند”

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا