صنایع دستی زنان؛ هنری که بازار ندارد

با وجود شکایت‌ها از نبود بازار کار برای هنرمندان، تعدادی از زنان علاقه‌مند هنرهای دستی، گردهم آمده و در یک مرکز، صنایع دستی را تولید و به نمایش می‌گذارند.

این زنان در این کارگاه به خلق آثاری در حوزه‌ی نقاشی، مینیاتوری روی شیشه و دیگر وسایل، گلیم بافی و تزئین جعبه‌های چوبی مصروف اند.

بنفشه صحرا به دلیل علاقه‌یی که به هنر دارد در این مکان به تولید تابلوهای نقاشی می‌پردازد.

هرچند او می‌گوید که به دلیل نبود بازار کار؛ معلم شده است اما هنر نقاشی را نیز به عنوان وظیفه‌ی دوم خود انتخاب کرده است.

صحرا می‌افزاید: هر چند وقت یک بار بر اساس سفارش کار می‌کند، اما شکایتی که دارد این است که در افغانستان قدر هنر کمتر دانسته می‌شود و کامیابی در دانشکده‌ی هنرها را یک نوع تحقیر می‌شمارند.

او می‌گوید: «مردم حاضر اند که به سه الی چهارهزار یک تابلوی بازاری را بگیرند، اما حاضر نیستند که یک تابلوی کار دست را به پنج صد افغانی بخرند ».

فاطمه شریفی که دانش‌آموخته‌ی بخش مینیاتوری دانشکده‌ی هنرهاست می‌گوید بیش از صد اثر را روی سنگ، چوب، تکه، شیشه و کاغذ کار کرده است.

فاطمه نیز از عدم توجه مردم به هنرش شکایت دارد و برعکس از توجه مردم خارج راضی است.

او می‌گوید: «من در نمایشگاه‌های خارجی از جمله در واشنگتن که اشتراک کرده بودم استقبال مردم آن‌جا از آثارم زیاد بود اما در افغانستان هیچ توجهی نمی‌شود ».

خانم شریفی همچنان از استقبال سفارت‌های کشورهای خارجی از نمایشگاه‌های ایجاد شده در کابل نیز راضی است.

مریم سلطانی که در بخش نقاشی این مرکز کار کرده، می‌گوید: آثار او به شکل سفارشی است و سفارش‌های چهره و منظره را بیشتر کار می‌کند.

این در حالیست که سلمان مجددی مسؤل دفتر هدیه‌ی افغانستان که تسهیل کننده‌ این مرکز برای گرد هم‌آیی این زنان است می‌گوید: «ما یک کارگاه برای خانم‌ها ایجاد کردیم تا بتوانند این جا بیایند و کار کنند و برای کار خود بازاریابی کنند ».

آقای مجددی می‌افزاید در این گالری 90 درصد کار صنایع دستی زنان است: «ما یک تیم مینیاتور کار داریم، پنج الی شش خانم در بخش نقاشی چهره کار می‌کنند و یک تیم هم داریم که در بخش صنایع دستی کار می‌کنند ».

سلمان مجددی در ادامه بیان می‌دارد: از زمانی که این گالری باز شده تا کنون نتوانسته خودکفا شود و دلیل آن این است که مردم علاقه‌مندی نشان نمی‌دهند.

مسؤل این دفتر به این باور است که جای دادن هنر تقلبی و فوتوشاپ به جای هنر دستی یکی از خیانت‌هایست که تجار در حق مردم و هنرمندان روا داشته اند و این دلیلی‌ست که امروز در مکان‌های تجارتی جایی برای هنر دست وجود ندارد.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا