استقبال از ایجاد رستورانتهای زنانه در هرات
ایجاد رستورانتهای زنانه در هرات با استقبال شمار زیادی از زنان مواجه شده است. آنان از افزایش این رستورانتها ابراز خرسندی نموده و میگویند، رستورانتها و چایخانههای مخصوص زنان در کنار فراهم کردن زمینه کار برای بانوان، محیطی را نیز برای سپری کردن اوقات فراغت آنان به وجود آورده است.
نازنین که همراه دوستانش در یکی از این رستوارنتها آمده است از آرام بخش بودن فضای آن ابراز خرسندی میکند.
«خیلی خوشحالم که در هرات ما مکانهای را داریم که خانمها میتوانند برای سپری کردن وقت با دوستان شان آنجا بروند و یا جشن تولد شان را آنجا بگیرند ».
سمیه که در حال تجلیل جشن تولد دوستش در یکی از این رستورانتها است میگوید، رستورانتهای مخصوص بانوان محیط بسیار خوب و راحتی را برای شان مهیا کرده است.
“خیلی خوشحالم که این مکانها برای زنان ایجاد شده است. اینجا هیچ مردی نیست و آدم بسیار احساس راحتی میکند، با دوستان خود موسیقی گوش میدیم، قصه میکنیم و غذا میخوریم. همچنان قیمت غذاهای شان هم بسیار مناسب است “.
سحر یکی دیگر از این دختران است که در مورد ایجاد رستورانتهای بانوان چنین میگوید:
این در حالیست که مالکان این رستورانتها که با سرمایههای شخصی شان آنها را ایجاد کرده اند میگویند ایجاد رستورانتهای زنانه راهی برای استقلالیت مالی شان بوده و از این طریق میتوانند زمینۀ کار را برای زنان دیگر نیز فراهم کنند.
صفیه محیطی مالک رستورانت(محیط بانوان هریوا) هدف از ایجاد آن را کمک برای زنانی عنوان میکند که بر اثر جنگهای داخلی از قندوز مهاجر شده اند.
خانم محیطی میگوید: زنانی که از قندوز مهاجر شدند وضعیت اقتصادی خوبی نداشتند، و او برای کمک به آنها به وزارت مهاجران مراجعه کرده اما موفق نشده برای آنها کمکی بگیرد.
او گفت: «من نمیتوانستم از معاش خود برای این زنان کمک کنم، کمی طلا داشتم و کمی هم قرض گرفتم، این رستورانت را ایجاد کردم و کرایهی یک ساله مکان را پرداختم ».
خانم محیطی میافزاید: درآمد آنها زیاد نیست، اما کارشان خوب است و از این طریق صاحب درآمد اندکی شده اند.
آرزو فضلی( مستعار) مالک رستورانت اسکرنتون میگوید بیشتر مشتریان شان خانمهای شاغل و دختران دانشگاه هستند.
او میگوید: «بیشتر دختران برای گرفتن جشن تولد و دید و بازدید اینجا میآیند چون به خانههای همدیگر راحت نیستد و ما تلاش میکنیم که محیط راحت و امن را برای شان به وجود آوریم ».
در همین حال آگاهان اقتصادی روند کار آفرینی زنان را راهی برای استقلالیت مالی زنان دانسته و این ابتکار را برای خانوادهها وجامعه مفید عنوان میکنند.
یعقوب مشعوف، آگاه اقتصادی به این باور است، دولت برای اشتغالزایی زنان کار بنیادی را انجام نداده است و این سبب شده است تا زنان خود برای شان کارآفرینی نمایند
مسوولان در ریاست امور زنان نیز از ایجاد این رستورانتها استقبال کرده و میگویند برای گسترش کار این رستورانتها آنها را حمایت میکنند.
عزیزه کریمی سرپرست ریاست امور زنان معتقد است که رستورانتهای زنانه در ولایت هرات با سرمایهگذاری خود زنان جهت فراهم کردن زمینه کسب و کار ایجاد شده است.
خانم کریم افزود، ادارۀ آنان در تلاش است تا برای گسترش کار این رستورانتها قرضههای بدون سود را برای شان بگیرند.
[cycloneslider id=”111″]
او میگوید:«زنان ۲۵ درصد باید در فعالیتهای اقتصادی سهم داشته باشند که ندارند واین امر باعث شده است که زنان خود شان برای خود شغل ایجادکند ».
بیشتر این رستورانتها غذاهای سنتی هرات و دیگر ولایات را چون آشک، منتو، بولانی، سمبوسه، آیخانم، قابلی و انواع نوشیدنیها را برای مشتریان شان آماده میکنند.
گزارشگر: سودابه احراری