تساوی حقوق زن و مرد از نگاه مردان

دیدگاه برخی از مردان هرات در مورد حقوق زنان خوشبینانه است و بر این باور اند که حقوق زنان از تمام جهت‌ها مساوی با حقوق مردان است.

برخی از مردان بر این باور اند که زنان به عنوان نیمی از پیکر جامعه شایستۀ حقوق بالاتر از مردان هستند.

مسعود حصین دانش‌آموخته رشته زراعت است، او به این باور است که زن و مرد باید بر اساس مشارکت و درک احساسات، نسبت به حقوق همدیگر احترام بگذارند حقوق و وظیفه را با هم خلط نکنند.

وی می‌گوید: “دادن نفقه، مهریه و برآورده کردن خواسته‌های زن از جمله حقوق یک زن نیست بلکه اینها وظیفه مرد است نباید این‌ها را با حقوق  قاطی کرد “.

به باور آقای حصین زن حق، انتخاب، حق زندگی کردن در پرتو آزادی روح و اندیشه، حق تحصیل را دارا می‌باشد و به قابلیت‌های زنان باید احترام گذاشته شود و زمینه رشد در تمام عرصه‌ها برای شان فراخ گردد.

در همین حال عبدالظاهر، یکی از سه چرخه داران در شهر هرات، حق تحصیل را برای زنان یک امر ضروری می‌داند.

او می‌گوید: “هر حقی که یک مرد دارد زن هم آن حق را دارد و زن باید همانند یک مرد درس بخواند تا اینکه اولادش در آینده با سواد شود و حق درس و تحصیل به یک زن مهمتر از دیگر حقوق آن می‌باشد “.

با این حال مرتضی علیزاده از دانشجویان دانشگاه هرات، متعقد است که حقوق زنان با مردان مساوی است.

او می‌گوید: “شرایط هر چقدر هم محدود باشد من به عنوان یک مرد سعی می‌کنم تا تمام حقوق زنان را مراعات کنم و برای رسیدن به حقوق مساوی حاضرم در هر شرایط به یک زن کمک کنم “.

در همین حال نصیر احمد که در یک لبنیات فروشی مصروف کار است رعایت حقوق زنان را مطابق به  شریعت اسلامی مجاز می‌داند.

وی  می‌گوید: “من به عنوان مرد خانواده برای همسر و دخترم مطابق به شریعت اسلامی حق و حقوق می‌دهم یعنی خانم و دخترم باید هر حقی که قرانکریم و اسلام برایشان داده است بپذیرند “.

این در حالی است که محمد جمعه حقانی استاد دانشگاه از برابری حقوق زن و مرد، در دین اسلام سخن می‌زند.

آقای حقانی می‌گوید: “در قرآنکریم برای تمام انسان‌ها کلمه انسان، مومنان ناس خطاب شده است زن و مرد در حوزه‌های انسانی، شرافتی و در حفظ جان و مال همه با هم مساوی اند “.

او در ادامه می‌گوید: حقوق زن و مرد بر می‌گردد به مکلفیت‌ها و مسوولیت‌های که برای هرکدام از زن و مرد به خصوص بعد از ازدواج و تشکیل خانواده، شریعت اسلام برای نظم اجتماع  وضع کرده که این حقوق بخشی از آن معنوی و بخشی هم مادی است.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا