شکایت دانشجویان رشتۀ قابله‌گی از فراهم نبودن زمینه کار عملی

شماری از دخترانی که در انستیتوت‌های خصوصی، قابلگی می‌خوانند، از فراهم نبودن زمینه کار عملی شکایت دارند. آنان می‌گویند از طرف شفاخانه نسائی ولادی برای شان اجازه داده نشده است تا دوره کار عملی شان را آنجا سپری نمایند.

این دختران می‌گویند به دلیل نبود زمینه کار عملی، مجبور اند بیشتر موضوعات عملی را به صورت تئوریک بخوانند.

مرسل دانشجویی رشتۀ قابلگی انستیتوت علوم صحی باران است، او که از نبود فضای مناسب برای سپری کردن دوران ستاژ خود شکایت دارد، می‌گوید:

“بخش زایشگاه شفاخانه دانشجویان انستیتوت‌های خصوصی را قبول نمی‌کند و کار کردن با شفاخانه‌های خصوصی نیز به سختی میسر می‌شود. این مشکل باعث شده تا از فضای کار عملی دور باشیم “.

بنفشه یکی دیگر از این دختران است که از قابلگی فارغ شده و برای کار در بخش زایشگاه درخواست داده است اما درخواستش رد شده است.

او می‌گوید: “این یک نوع تبعیض است بین ما و دانشجویان انستیتوت دولتی فرق می‌گذارند با اینکه ممکن است لیاقتم از خیلی‌ها بالاتر باشد اما اجازه کار در زایشگاه را ندارم “.

انستیتوت باران، عاطفی، آوانس و کهکشان شرق از انستیتیوت‌هایی اند که رشتۀ قابلگی را تدریس می‌کنند و همه ساله دانشجویان زیادی را فارغ می‌دهند و بیشتر این انستیتوت‌ها برای سپری کردن کار عملی دانشجویان شان با کلینیک‌ها خصوصی قرارداد دارند.

این در حالیست که صبغت‌الله جهید مسوول انستیتوت علوم صحی باران به این نظر است که شفاخانه حوزوی هرات بصورت مقطعی کار ستاژرهای موسسات خصوصی را به حالت تعلیق در آورده است و دلیل آن را تراکم مریضان و بی‌نظمی بعضی از دانشجویان می‌داند. او می‌گوید:

“نظر به صحبت‌هایی که با ریاست شفاخانه حوزوی هرات داشتم، بزودی دانشجویان موسسات خصوصی نیز می‌توانند در زایشگاه کار کنند “.

انستیتیوت عاطفی اما می‌گوید دانشجویان این انستیتوت در شفاخانه‌های دولتی گذره و انجیل در کنار کلینیک فارابی بصورت عملی کار می‌کنند.

انستیتوت علوم صحی آوانس همچنان می‌پذیرد که دانشجویان موسسات خصوصی اجازه کار در زایشگا را ندارند و دلیل آن را اینگونه بیان می‌کند:

“ظرفیت زایشگاه به اندازه دانشجویان قابلگی دولتی است و ظرفیت پذیرش دانشجویان موسسات خصوصی را ندارد “.

مسوولان شفاخانه نسائی ولادی اما می‌گویند به دلیل لایحه‌ای که از سوی وزارت صحت عامه برای شان آماده است نمی‎توانند دانشجویان انستیتوت‌های خصوص را با خود داشته باشند.

سعیده سعید رییس  شفاخانه نسائی ودلای می‌گوید: “طبق فیصله‌ای که در جلسه هیئت رهبری شفاخانه شد، نظر به قانون وزارت صحت عامه، شفاخانه حوزوی هرات هیج نوع مسوولیتی در قبال موسسات خصوصی ندارد “.

در هرات دختران زیادی هم در شفاخانه دولتی و هم در موسسات تحصیلی خصوصی مصروف فراگیری رشته قابلگی اند که تنها در بخش دولتی سالانه بیش از هشتاد خانم شامل دوره ستاژ زایشگاه هرات می‌شوند. همه ساله تعداد زیادی از انستیتوت‌های خصوصی نیز از این رشته فارغ می‌شوند، اما زمینه کار عملی برای شان زیاد فراهم نیست.

گزارشگر: فریبا آرام

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سلام مه یکی از محصلین این انیستیتوت علوم صحی باران میباشم شکایت داشتم این انیستیتوت با وجود شخصی است اما بخاطر نمبر بالای محصلین کار میکنه پاک کاری سفا کاری تمام این همه را
    و درس اصلا وجود نداره به صنف ۱۶۰ نفر است اما استاد یکی صدا استاد اصلا نمیایه خوب منظور از استاد یکی یعنی مکمل یک سمستر یک استاد است یک چپتر را به سه ساعت درسی میخوانیم توسط یک استاد زیاد خسته گن است هیچ کسی نیست پرسان کنه حیت میایه اما پول میگیره و میره
    از همه این ویدئو دارم خواستن منتشر میکنم 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا