چرا دختران از حرف زدن در جمع میترسند؟
شماری از دختران در ولایت هرات اجازه ندادن صحبت درجمع و اهمیت ندادن به نظریات شان ازطرف خانوادهها را دلیل روحیۀ ضعیف در محیط بیرون از خانه میدانند.
این دختران میگویند به نظریات شان در خانواده اهمیت داده نشده و این سبب شده تا در محیط بیرون از خانه چون دانشگاه از ابراز نظر و حرف زدن ترس داشته باشند.
سمیرایعقوبی از دانشجویان دانشکدۀ ادبیات میگوید «من جواب تمام سوالات استادان را میدانم اما چون همیشه برایم ازطرف خانواده گفته شده که دختر باید درجمع مردان حرف نزند حرف نمیزنم ».
وی همچنان افزود این مشکل روی پایین آمدن نمراتاش نیز تاثیر گذاشته است.
حمیده بانوی دیگری است که این مشکل در زندگی زناشوییاش تاثیر گذاشته ودربین خانواده شوهرش جرئت جواب دادن به حرفهای آنها را ندارد.
او میگوید: خانوادهی شوهرش همیشه برایش طعنه داده میگویند که حرف زدن یاد ندارد.
در این میان اما برخی خانوادهها به این عقیده اند که دختران باید متانت خود را حفظ نمایند واز پرحرفی در مقابل دیگران خودداری کنند .
مریم مادری است که به دخترش اجازه حرف زدن درجمع حتی در مقابل پدر وبرادرش را نمیدهد زیرا وی این کار را پر حرفی میداند.
« نجابت دختر در کم حرف زدنش است ».
این در حالیست که شماری از استادان دانشگاه نیز این مشکل را در دانشجویان دختر تایید کرده و میگویند آنان کمتر در بحثهای درسی سهم میگیرند.
استادان دانشگاه نیز ازاین معضل شکایت داشته وآن را یک مشکل بزرگ در سرراه تحصیل دختران میدانند
نعمتالله سروری استاد دانشکده ژرنالیزم میگوید وی تلاش زیاد در سهم دادن دختران درگفتگوهای صنفی مینماید اما آنها کمتر جرئت صحبت کردن را به خود میدهند.
شماری از آگاهان امور اجتماعی معتقد اند که بحث جنسیتی درجامعه سبب شده تا خانوادهها مانع سهم گرفتن دختران در گفتگوهای خانوادگی شوند.
علی کاوه استاد جامعه شناسی میگوید: «خانوادهها به تربیت دختران وپسران به دلیل جنسیت شان تفاوتهایی را به میان آورده وبا تصور اینکه دختران نقش کمتری در جامعه دارند نیاز داشتن اعتماد بنفس بالا را برای دختران اهمیت نمیدهند ».
وی همچنان افزود: محیط دانشگاه میتواند در بلندبردن اعتماد به نفس دختران اثرگذار باشد.
گزارشگر: سیمیه الکوزی