شطرنج؛ بازی محبوبی که دختران زیادی جذب آن شدند
شطرنج یکی از بازیهای دیرینه و محبوب مردم است. بازی که برخلاف دیگر رشتههای ورزشی نیاز به تمرکز فکری دارد تا حرکات فزیکی.
این رشته ورزشی در سالهای اخیر علاقهمندان زیادی را نیز از بخش بانوان به خود جذب کرده است تا جایی که به گفته مسوولان، دو تن از بازیکنان تیم ملی شطرج به مسابقات بینالمللی شطرنج راه یافتند.
فرحناز سادات که یکی از این این دختران است، شطرنج را در خانه و در کنار پدرش فرا گرفته است و در کنار عضویت در فدراسیون شطرنج، بصورت آنلاین با بازیکنان کشورهای مختلف نیز تمرین میکند.
او که هفت سال عضویت فدراسیون شطرنج هرات را دارد از فعالیتهایش برای ما میگوید:
“به مسابقات شطرنج بین دانشگاهها مقام اول را گرفتم و در مسابقات بینالمللی شطرنج نیز اشتراک کردم اما چون سطح مسابقات بسیار بالا بود، نتوانستم مقام بیاورم”.
او میگوید، بازی شطرنج فعالیت مغزی پیچیدهای است که نیاز به تعقل، تمرکز و قدرت تصمیمگیری بالای دارد و برای بازیکنان کمک میکند تا به سادهگی برای مشکلات پیچیدۀ زندگی، راه حل پیدا کنند.
در همین حال به گفته مسوولان قرار است در آینده نزدیک مسابقات شطرنج بانوان بین دانشگاههای دولتی و خصوصی برگزار شود.
سید عبدالهادی فقیری رییس فدراسیون شطرنج هرات میگوید: “اخیرا تیمهای شطرنج را در دانشگاه دولتی، غالب و چند مکتب تشکیل دادیم و قصد داریم در آینده نزیک مسابقات شطرنج مخصوص بانوان را در سطح ملی و محلی برگزار کنیم”.
به گفته او زنان علاقهمند به این رشته ورزشی همه روزه رو به افزایش است تا جایی که در بعضی از مکاتب خصوصی، شطرنج به عنوان یک مضمون درسی برای شاگردان ابتدایی و متوسطه درس داده میشود.
الهام موسوی عضو فدراسیون ملی شطرنج و معلم این رشته ورزشی در یکی از مکاتب خصوصی است که به همکاری فدراسیون، از چندی بدین سو کودکان دورههای ابتدایی و متوسطه را آموزش میدهد. او در این رابطه میگوید:
“آموزش شطرنج برای کودکانی که تازه آموختن را فرا میگیرند، خیلی موثر است و قدرت تحلیل و یادگیری شان را بالا میبرد “.
فدراسیون شطرنج بانوان هشت سال است که تاسیس شده است و حدود 25 دختر عضو این فدراسیون بوده و در کنار آن تیمهای شطرنج دانشگاهها نیز دختران زیادی را در خود جای داده است.
گزارشگر: فریبا آرام