ارایه خدمات طبی صلیب سرخ برای بانوان معلول
به طور اوسط در ماه، بین 2500 تا 3000 معلول به کمیتهی صلیب سرخ برای تداوی مراجعه میکنند که از این میان 10 درصد زنان و 15 الی 20 درصد را کودکان تشکیل میدهد.
اکثر معلولیتها در بین زنان را سو شکلها بر اثر توبرکلوز و دلیل معلولیت مردان را قطع نخاع شوکی و حوادث جنگی تشکیل میدهد.
مسؤلان در این کمیته میگویند برای معلولان که به این مرکز مراجعه میکنند خدمات طبی ارائه میشود.
سعید اومی شایان مسؤل مرکز ارتوپیدی صلیب سرخ در هرات میگوید: تا کنون در حدود 34 هزار معلول که مشکل حرکی داشتند در این مرکز برای شان خدمات ارائه شده است.
آقای شایان میافزاید: «کار ما شامل دوبخش بازتوانی فزیکی و بازتوانی اجتماعی است، در قسمت بازتوانی فزیکی این مریضان تداوی میشوند و برای شان سهولت در حرکت فراهم میشود، و در قسمت بازتوانی اجتماعی برای مریضانی که سواد نداشته باشند صنوف آموزشی و حرفه دایر میشود ».
شماری از داکتران ارتوپیدی میگویند که بیشتر معلولیتهای زنان را سوشکلهای استخوان سینه در اثر توبرکلوز تشکیل میدهد، برای این مریضان واسکتهایی داده میشود تا این سو شکلها ترمیم شود.
زرمینه حیدری فزیوتراپیست این مرکز میگوید: برای زنانی که به توبرکلوز مبتلا بوده و تخریبات استخوانی دارند، در این مرکز قالب داده میشود تا آن تخریبات پیشرفت نکند و دوباره ترمیم شود.
ثریا بهبود داکتر ارتوپیدی این مرکز میگوید: در این مرکز برای مریضان جنگی و غیرجنگی خدمات ارائه میشود، برای مریضانی که دچار قطع عضو شده اند، اعضای مصنوعی داده میشود و کسانیکه دچار قطع نخاع شوکی شده اند تا زمان صحت یاب شدن در این مرکز نگهداری میشوند.
در این میان آمنه دختر 12 سالهیست که بر اثر مرض شکر یک پای وچشماش را از دست داده است، او میگوید: «هفت سال است که به این مرض مبتلا شدم، اول پنجهها و بعدا پایم را از دست دادم ».
این داکتر میگوید که آمنه در این مرکز تداوی و سپس برایش عصا داده خواهد شد.
شفیقه مادریست که دختر چهل روزهاش را به دلیل سو شکلی که در پاهایش وجود دارد، به این مرکز آورده است.
او میگوید: دخترش را در هنگام سه روزگی به این مرکز آورده و پس از چهار بار گچگرفتن پاهایش خوب شده است.
سهیلا دختر 18 سالهیست که سال گذشه، دو مهرهی گردناش شکسته است و اکنون در لیلیهی این مرکز بستری است.
او میگوید پس از این که در این مرکز تحت مداوا قرار گرفته حالا بهتر شده و میتواند حرکت کند.
بی بی گل در این میان زنی است که در کمرش تومور داشته و پس از دوبار عمل جراحی زمینگیر شده است و اکنون در لیلیهی این مرکز نگهداری و تداوی میشود.
شاه بی بی اما زن دیگریست که میگوید دخترش در زمان تولد، بند ناف به پای او پیچ خورده و دچار سوء شکل و برآمدگی و فرورفتهگیهای در پاهایش شده است.
او میافزاید: در اوایل دخترش قادر به راه رفتن نبوده، اما پس قالب گرفتن و عمل جراحی در این مرکز، صحتیاب شده است.
گزارشگر: سیمین صدف