نگرانی‌ها از رکود صعنت ابریشم در هرات

شماری از ابریشم‌بافان در هرات از ورود ابریشم مصنوعی در بازارهای کشور ابراز نگرانی کرده و می‌گویند این کار باعث افول بازار فروش ابریشم و صنایع اصیل ابریشمی در هرات شده است.

بخشی از بازار تولیدات صنایع ابریشمی را زنان در ولایت هرات به عهده دارند.

صدیقه تمسکی بانویی که سابقه کاری خود را 35 سال خوانده می‌گوید، این کار را به گونه رسمی از سال 2008 میلادی آغاز کرده است.

او می‌گوید زحمات زیاد است اما بازار فروش بسیار پایین است. وی دلیل این را ورود اجناسی از نوع ابریشم مصنوعی عنوان کرد.

او گفت این کاهش تقاضا در بازار باعث شده است  تا آنان تعداد کارکنان خود را کاهش دهند طوری که از 54 تن که در این بخش کار می‌کردند اکنون تنها 4 تن در بخش تولید صنایع ابریشم کار می‌کنند.

به گفته‌ی خانم تمسکی، تخم ابریشم را از چین وارد می کنند و خانم‌های نشیمند در ولسوالی‌های مختلف هرات از این تخم‌ها نگهداری کرده و پروش آن به دوش همین خانم‌ها است.

پیله‌های تولید شده از سوی آنان به فروش رسیده و افرادی که کار تولیدات صنایع ابریشمی را دارند ابریشم‌های آماده شده از دوکان‌های مختلف خریداری می‌کنند.

او می‌افزاید که فروشات محدود به خود کشور بوده و برای خارج از کشور فقط در حد سفارشات تولید می‌کنند.

اما از چالش‌های عمده خود را خانم تمسکی وجود دستگاه‌های تولیدی کهن خواند. او گفت:

«ما دستگاه‌های مدرن نداریم. ماشین‌های ما حدود بیش از 2000 سال قدامت دارد یعنی دستگاه‌هایی که ما استفاده می‌کنیم همان دستگاه‌هایی است که در آن زمان مورد استفاده قرار می‌گرفت. اگر کار بقیه با دستگاه است و به واسطه مواد کیمیاوی پیله‌ها را پرورش می‌دهند اما ما به روند طبیعی پیش می‌بریم که این بسیار زمان بر است و زحمت زیادی را نیز می‌طلبد».

او می‌گوید تغییر چندانی در قسمت تولیدات ابریشم از گذشته تا کنون رو نما نشده است و تمام کارها و ابزار تولیدی این کار همانند سالیان کهن می‌باشند.

صدیقه تمسکی می‌گوید اگر 4- 5 دستگاه تولید ابریشم و بافت آن از سوی دولت برای آنان تهیه گردد می‌توانند با کشورهای بزرگ جهان در این قسمت به رقابت بپردازند.

گزارشگر: زینب محسنی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا