رویا؛ زنی که خاطره‌های شیرین ازدواج را قاب می‌کند

15 سال است که آیینه حقیقی رویاهای کودکی‌اش را در زندگی خود تماشا می‌کند. او این دوران را مصروف قاب کردن خاطره‌های شیرین ازدواج افراد بوده است و به گفته خودش بهایی به اندازه از دست دادن سلامتی خود را در این مدت پرداخته است.

رویا پوپل عظیمی می‌گوید، جز نخستین بانوانی است که کار عکاسی، فیلمبرداری، میکس و مونتاژ را  برای محافل شادی در هرات شروع کرده است.

او اکنون 40 سال سن دارد.

انگیزه رویا برای انتخاب فیلمبرداری به عنوان یک شغل از سال 1381 شروع شد.

«بعد از ورود طالبان به کشور، دیگر نتوانستم مکتب بروم. ازدواج کردم و مهاجر ایران شدیم. من آنجا فنون هنر گلسازی را آموختم اما بعدها دانستم که گلسازی به درد من نمی‌خورد. رفتم سراغ برنامه‌های کامپیوتری مثل میکس و مونتاژ. در سال 1381 برای محفل برادرم که هرات آمدیم و در هرات کمبود فیلمبرداران و تدوین‌کننده‌گان زن را بیشتر حس کردم. به ایران که برگشتیم؛ فیلمبرداری و عکاسی را نیز حرفه‌ای آموختم ».

رویا از سال 1382 کار خود را رسما برای فیلم‌برداری و تدوین در محافل شادی زنانه در هرات آغاز کرد. او مدتی بعد، از رئیس اتحادیه عکاسان و فیلمبرداران مدرک و جواز کار نیز دریافت کرد.

او دفتر کاری یا آتلیه ندارد. برای مردم شناخته شده و از طریق تماس تلفونی از او درخواست همکاری می‎‌کنند.

وی با وجود مخالفت‌های خانواده‌اش مدت چهار سال می‌شود موتر خریده است تا بتواند کارش را راحت‌تر انجام داده و به مجالس، خود را سریع‌تر برساند.

کار او در این چند سال شبانه روزی بوده به طوری که می‌گوید:

«من کار خود را از نه صبح شروع می‌کردم و تا دو- سه شب مصروف بودم. خانه که می‌آمدم از شدت خسته‌گی دیگر نفس نداشتم ».

رویا پوپل عظیمی، با این حال حدود پنج سال می‌شود که کار تدوین را کنار گذاشته است. او می‌گوید این کار برایش مشکلات کمر و گردن به وجود آورده و پزشک او را از انجام این کار منع کرده است.

یک و نیم سال قبل به دلیل سنگینی ابزار فیلمبرداری برایش مشکل ساییده‌گی شانه نیز به وجود آمد و حال فقط کار عکاسی انجام می‌دهد.

او گفت: «من برای این کار سلامتی خود را از دست دادم ».

با این حال وی حرفه‌اش را دوست داشته و بیشتر از مسایل مادی این کار را به خاطر علاقه‌اش انتخاب کرده بود هر چند به گفته خودش مادیات نیز برای هر فرد یک نیاز است.

دو پسر و یک دختر فرزندان رویا را تشکیل می‌دهند و در دوره کارش تا کنون بدون کمک خواستن از کسی به تمام امور خانواده‌گی خود رسیده‌گی کرده است.

او گفت هیچ‌گاهی فرصت این را به فردی نداده تا با بهانه‌گیری از آن وی را از ادامه کارش باز دارند. اما بخاطر حفظ سلامتی‌اش اکنون شدت کارش را کاهش داده است.

رویا بخاطر جا افتادن این حرفه برای زنان و خودش، آگاهی‌دهی‌های زیادی در مورد مزیت‌های حرفه فیلمبرداری و تدوین انجام داده تا توانسته به شغلش ادامه دهد.

گزارشگر: زینب محسنی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا