خانوادههای که مبایل را برای دختران عیب میدانند
برخی ازخانوادهها داشتن گوشیهمراه (مبایل) را برای دختران شان عیب دانسته وتصور میکنند که این وسیلهی ارتباطی سبب شکستن ارزشهای خانوادهگی وفرهنگی شان شده و دختران از کنترول شان خارج میگردند.
این خانوادهها به این باور اند که دختران تا زمان ازدواج به گوشی همراه نیاز نداشته ووجود گوشی همراه سبب گمراهی شان میگردد.
شفیقه یکی از مادران میگوید دوست ندارد دخترش موبایل داشته باشد وتا زمانیکه ازدواج نکند این اجازه را برایش نمیدهد.
وی همچنان افزود دخترانی که موبایل دارند میتوانند با هر نامحرمی درتماس شوند.
اما دختران به این باور اند که داشتن گوشیهمراه یکی از نیازهای شان است که از طریق آن میتوانند مشکلات شان را حل نمایند.
صابره هاشمی میگوید «زمانیکه از خانواده خواستم برای من موبایل بخرند برادرم گفت تو دختر مجردی هستی داشتن موبایل برای تو عیب است ».
وی همچنان افزود زمانیکه به دانشگاه کامیاب شد نیاز داشت تا موبایل داشته باشد و با بسیار زحمت توانست رضایت خانواده را جلب کند تا برایش گوشی بگیرند.
بنفشه یعقوبی دختری که بخاطر داشتن موبایل حرفهای زیادی را شنیده میگوید ازطرف اقوام برایش طعنه زده میشد که با داشتن گوشی پسرا ارتباط داری.
این در حالیست که جامعه شناسان معتقد اند که درجامعه سنتی هرات خانوادهها هنوز استقلال اجتماعی دختران را نپذیرفته و میخواهند ارتباطات خود را ازطریق مردان خانه انجام بدهند.
محمدفقیری استاد جامعه شناسی میگوید مردم تصور میکنند داشتن موبایل برای دختران به عنوان وسیله ارتباطی میتواند باعث به چالش کشیدن سلطه مردان درخانواده گردد.
وی همچنان افزود پخش سریالهای خارجی موضوع بی اعتمادی را ایجاد نموده وخانوادهها با تصور اینکه ارزشهای فرهنگی وخانوادگی شان تحت کنترل شان باشد داشتن موبایل را برای دختران عیب میدانند.
گزارشگر: سمیه الکوزی