کمک یک زن به همنوعانش

از بخش طب دندان دانشگاه هرات فارغ شده و اکنون شامل برنامه‌ی تخصص، بخش جراحی فک و دندان می‌باشد، او دوسال پیش کلینیک دندان بانوان را افتتاح کرده و در این کلینیک برای بیماران بانو خدمات طبی ارائه می‌کند، برای شناخت بیشتر با سمانه اکبرزاده مسوول کلینیک دندان بانوان گفت‌وگویی را ترتیب دادم که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: هدف شما از ایجاد کلینیک مختص برای زنان چه بود؟

پاسخ: زنان همیشه در زمینه کاری و در دیگر بخش‌ها مشکلات داشته و آسیب پذیر بوده اند، برخی خانم‌ها می‌گفتند ما می‌خواهیم دندان‌های خود را پرکاری کنیم اما مردان ما اجازه نمی‌دهند به داکتران مرد مراجعه کنیم، من خواستم که برای زنان یک محیط خوب فراهم کنم تا زمانی که یک زن برای تداوی می‌آید، احساس راحتی و مصؤنیت کند.

هدف دیگر من این بود که استقلالیت داشته باشم و دیگران هم بدانند که یک زن می‌تواند یک محیط را اداره کند وبه صورت مستقل کار کند.

پرسش: آیا در قسمت معاینه‌ی مردان محدودیتی وجود دارد ؟

پاسخ: من در معاینه‌ی مریضان مرد مشکلی ندارم، اما چون زنان با وجود مردان در مطب ممکن است معذب شوند این کلینیک را برای مریضان زن اختصاص دادم.

پرسش: ایجاد این کلینیک کار خودتان بود یا کسی دیگر هم با شما کمک کرد؟

پاسخ: فقط خانواده‌ام در قسمت سرمایه گذاری مرا کمک کردند چون زمانی که فارغ شدم سرمایه آن چنانی نداشتم، و در دیگر قسمت‌ها یاری کسی را نداشتم و خودم تنها بودم.

پرسش: چند پزشک دیگر در کنار شما در این کلینیک کار می‌کنند؟

پاسخ: دانشجویان رشته‌ی ستوماتولوژی را برای شش ماه آموزش می‌دهم و سپس با من در قسمت کارهای ابتدایی همکاری می‌کنند، اما تنها متخصص در این کلیینک خودم هستم.

پرسش: چرا کار خود را گسترش ندادید؟

پاسخ: دندان‌پزشکان دیگری هم از بخش زنان بودند، برای آنها پیشنهاد دادم تا با من کار کنند و بتوانیم این کلینیک را گسترش داده، بخش‌های دیگری را به صورت تخصصی ایجاد کنیم، اما آن‌ها دنبال شهرت بودند و می‌خواستند کلینیکی به نام خود داشته باشند و ترجیح دادند که با من کار نکنند.

پرسش: چه برنامه‌های برای آینده دارید؟

پاسخ : اهداف من برای گسترش کارم بلند مدت است، می‌خواهم از دندان‌پزشکان زن همکاری بخواهم تا کلینیک مجهز و تخصصی‌تر باشد و در هرات حرف اول را بزنیم، دوست دارم که اگر بورسیه مهیا شود، به دیگر کشورها برای تحصیل بروم و علمیت بیشتری کسب کنم تا این که مردم به خاطر یک پرکاری یا مشکلات دیگر به خارج کشور نروند و در همین‌جا تداوی شوند، چون زمانی که مردم مریضی شان کمی پیشرفته باشد مجبور می‌شویم آن‌ها را به کابل و یا خارج از کشور بفرستیم.

پرسش: استقبال زنان از کار شما چگونه بوده است؟

پاسخ: زنان و حتی مردان از کار من خیلی استقبال  کردند به خصوص علما، گفتند این محیط یک محیط امن برای زنان است و از این پس در صورت ضرورت خانم‌های خود را به این مطب روان می‌کنند.

مصاحبه کننده: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا