صفاکاران مکتب و شکایت از معاش اندک
بسیاری از زنان صفاکاران در مکاتب دخترانهی ولایت هرات از معاش اندک و کار زیاد شکایت دارند.
مروارید رحمانی که مدت چهارده سال در مکتب امیر علی شیر نوایی در بخش اداره این مکتب کار میکند میگوید وضع اقتصادیاش خوب نیست اما در مقابل زحماتی که متحمل میشود دستمزد قابل قبولی بدست نمیآورد.
او میافزاید :”من ماه پنج هزار از طرف دولت معاش میگیرم و در پهلوی آن پنج هزار در ماه کرایه خانهام را هم باید بپردازم، این پول نمیتواند نیازهای زندگی من و خانوادهام را تامین کند، خواست من از مسوولین این است که لطفا معاش ما را زیاد کنند تا ما حداقل بتوانیم کمی از نیازمندیهای خود را برطرف بسازیم “.
در همین حال بسیاری از زنان دیگری هم که در مکاتب به این بخشها کار میکنند حرف مروارید را تایید میکنند و از معاش اندک در مقابل کار دشوار شاکی اند.
ماه گل زن بیوهیی است که با دو فرزنداش همراه با برادر خود زندگی میکند. وی میگوید که به دلیل معاش کمی که برایش داده میشود نمیتواند خرج و خوراک خانواده خود را تامین کند.
این درحالیست که مسوولان معارف ولایت هرات میگویند معاشی که برای کارمندان در این بخش در نظر گرفته شده است بر اساس کارکرد شان متفاوت میباشد.
عبدالرحمن عزیزی سرپرست ریاست معارف ولایت هرات میگوید، خانمهای که در بخش صفا کاری مکاتب کار میکنند مطابق به قانون خدمات ملکی استخدام شده و کارکرد شان طی هر سال ارزیابی میشود و بعد از ارزیابی در صورتیکه کار خود را به درستی انجام داده باشند و هیأت ارزیابی آنها را مستحق برای ارتقا بشناسد، آنها یک قدم ارتقا میکنند و معاش آنها افزایش مییابد.
آقای عزیزی همچنان میافزاید:” تا به حال بسیاری از مکاتب ما ارزیابی شده اند، این ارتقا قدم برا ی بسیاری از این کارمندان پرداخت شده ولی عدهیی محدود کسانی که به ما مراجعه نکردن ارزیابی نشدن و به همین دلیل معاش شان بیشتر نشده آنها میتوانند با مدیر صاحبان مکتب خود مراجعه کنند و به این ترتیب برای شان هیأت فرستاده میشود کاکرد شان ارزیابی شده و معاش شان بیشترخواهد شد.”
این در حالیست که سالانه پولی که به معاش این کارمندان به اساس کارکرد شان اضافه میشود حدود 200 الی 250 افغانی میباشد.
گزارشگر: بهشته عزیزی