فیستولای ولادی؛ درد خاموش زنان

گردهمایی به منظور آگاهی‌دهی برای زنان از خطرات (فیستول ولادی) از سوی دفتر  صندوق جمعیت ملل متحد و سازمان نسل مثبت در چای‌خانه‌ی دارچین برگزار شد.

سعیده سعید آمر شفاخانه‌ی نسایی‌ولادی می‌گوید: «برنامه‌ی امروز ما در مورد فیستولای ولادی و راه‌های جلوگیری از آن بود تا سطح آگاهی زنان بالارفته تا زنی  مصاب به این بیماری نگردد ‌».

او می افزاید این دردی است که اگر زنی به آن مصاب شود سبب مشکلات روحی روانی شده و حتی می‌تواند منجر به خودکشی شود .

خانم سعید افزود  این درد ممکن است باعث از هم پاشیدن زندگی مشترک زنان شود.

او افزود:«ما تا کنون آمار مشخصی از شمار مبتلایان به این بیماری نداریم و تازه یک سنتر را ایجاد کردیم، در دوره‌ی اول ۲۷ مریض را عملیات کردیم، در این دوره ۸۳ خانم را داریم ک این نشان می‌دهد این بیماری ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش یافته است ».

سعیده سعید بیان داشت این برنامه به هدف آگاهی‌دهی برای زنان دایر شده تا در مورد عوامل و اضرار آن بدانند و برای تداوی اقدام کنند.

او عامل اساسی این بیماری را ازدواج‌های قبل از وقت، ولادت‌های پی در پی و عدم مراجعه‌ی زنان باردار به مراکز صحی برای ولادت عنوان کرد.

خانم سعید افزود این مرکز از دو سال به این سو طرح‌ریزی شده و در کمتر از یک‌ماه گذشته کار خود را با چهار پزشک متخصص و چهار قابله شروع کرده است.

در همین حال شماری دیگر از پزشکان متخصص نیز روی آگاهی‌دهی برای خانم‌ها تاکید دارند.

شیرشاه یکی از پزشکان پاکستانی که در این گردهمایی اشتراک کرده است می‌گوید:«این واقعا یک درد خاموش است، من فکر می کنم ازدواج قبل از وقت و  خشونت در برابر زن است که منجر به این درد خاموش می‌شود ».

او افزود که ازدواج‌های زیر سن در افغانستان و پاکستان نمونه‌های زیادی دارد که دختران در سنین ۱۲ سال ازدواج می‌کنند.

او به این باور است که هرچند این بیمار‌ها عملیات می‌شوند اما درست این است که از به میان آمدن فیستول جلوگیری شود که این کار را می‌توانند قابله‌ها با پیش‌گیری و انجام تدابیر درست هنگام ولادت‌ها انجام دهند.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا