انتقاد از عملکرد پارلمان در قبال نامزد وزیر معادن
کنفرانس مطبوعاتی به منظور اعتراض به عملکرد اعضای مجلس نمایندگان مبنی بر عدم رای اعتماد به نرگس نهان نامزد وزیر وزارت معادن و پترولیم، از سوی شبکه نهادهای مدنی، اتحادیهی معدن داران و صنعتگران امروز در شبکهی نهادهای جامعهی مدنی دایر شد.
شفیق بهروزیان عضو شبکهی نهادهای مدنی در هرات عدم رای اعتماد مجلس نمایندگان را عدم اشتراک نرگس نهان در فساد عنوان کرد.
آقای بهروزیان میگوید: “12 نامزد وزیر چند روز قبل به مجلس نمایندهگان معرفی شدند که از آن میان یازده تن که مردان بودند رای اعتماد گرفتند اما نرگس نهان تنها زن نامزد وزیر رای اعتماد نگرفت.”
آقای بهرویان میافزاید: «براساس شواهدی که در این سالها از مجلس نمایندگان وجود دارد رایها خرید و فروش میشود و علت عدم رای اعتماد اعضای مجلس عدم اشتراک نرگس نهان در این معاملات است ».
او افزود خانم نهان به دلیل اینکه نتوانسته آن مقدار پول را بپردازد نتواسته از سوی مجلس رای بیاورد، چون سابقه و تحصیلات خانم نهان میرساند که او شخص با استعدادی است.
شماری از فعالان حقوق زن اما عدم رای اعتماد به نرگس نهان را روحیهزن ستیزی موجود در مجلس میداند.
حسینه نیکزاد مسؤل شبکهی زنان افغانستان عدم رای اعتماد پارلمان را بحثهای جنسیتی میداند.
حسینه خانم نیکزاد میگوید: «حالیکه سیاست علمی است که جنسیت را نمیشناسد، اما در مجلس نمایندگان ما رایها براساس جنسیت داده شده و به تنها زن نامزد وزیر در پارلمان رای اعتماد داده نشد ».
خانم نیکزاد میافزاید نرگس نهان قبل ازین به عنوان مدیر در وزارت مالیه و مدتی هم به عنوان سرپرست وزارت معادن کار کرده است که کارکرد او بسیار خوب و عاری از فساد بوده است و او هفدههزار معلم خیالی را در بخش معارف شناسایی نمود.
خانم نیکزاد افزود: «که نرگس نهان در بخش معدن و پترولیم نیز اصلاحاتی را وارد کرد و به دلیل از سوی رئیسجمهور به عنوان نامزد وزیر معرفی شد که متاسفانه در میان 12 نامزد وزیر تنها زنی بود که رای اعتماد به دست نیاورد ».
او عدم رای اعتماد مجلس به نرگس نهان را تعصب جنسیتی و فساد موجود در مجلس نمایندگان میداند. و تاکید دارد که تمام وزیران با وکلا در مجلس نمایندگان معاملاتی دارند.
در همین حال مسؤلان در اتحادیهی معدن داران ولایت هرات نیز عدم رای اعتماد به نرگس نهان را ناشی از فساد موجود در میان وکلای مجلس نمایندگان میدانند.
عطاالله پوپل رئیس اتحادیهی معدن داران زون غرب میگوید: نرگس نهان مدیریتهای بسیاری بزرگی را پیش برده و در هربخش که کار کرده، پرتلاش بوده است.
او میافزاید: «زن ستیزان و شماری از زنان که در قاچاق لاجورد و دیگر معادن دست داشته اند به او رای اعتماد ندادند ».
آقای پوپل در ادامه افزود: افرادی که در فساد به شکل گسترده دست دارند نخواستند که نهان در این بخش کار کند.
عبدالاحد نافع مدیر عامل اتاقهای صنایع و معادن ولایت هرات نیز گفت: دلایل عدم رای خود را باید اعضای مجلس نمایندگان توضیح دهند و در تصمیم مجلس نمایندگان مبنی بر رای یا عدم رای به یکی از نامزد وزرا باید شایسته سالاری مطرح باشد.
فاطمه فراهی مسؤل دفتر ای. پی. دی نیز اعلامیه مطبوعاتی را مبنی بر درخواست مشارکت زنان در سطوح رهبری را در میان گذاشت و انتقاد از عملکرد اعضای مجلس مبنی بر عدم رای اعتماد به نرگس نهان، کارکرد هشت ماههی او در وزارت معادن را مؤثر عنوان کرد.
گزارشگر: سیمین صدف