نبود آموزشگاه‌های آموزش طراحی لباس در هرات

طراحی لباس، خانه، استیژ  محافل و امثال آن از حرفه‌هایی است که زنان زیادی را علاقه‌مند خود ساخته است اما این زنان بصورت خودآموز دست به طراحی می‌زنند و دلیل آن‌را نبود مکانی برای آموزش حرفه‌ای می‌دانند.

طراحی، بین زنان طرفداران زیادی دارد اما تا حال این حرفه تبدیل به رشته‌ای برای یادگیری اکادمیک  در هرات نشده است.

طلایه راوک طراح برند T&M، مسوول طراحی لباس‌های این برند است که کار طراحی را بصورت خود‌آموز یاد گرفته است. او می‌گوید: “لباس‌های ما تلفیقی از طرح سنتی و مدرن است و این طرح‌ها را خودم برای خیاط می‌دهم تا بدوزد”. او علاقه زیادش به طراحی لباس را دلیل روی آوردنش به این کار می‌داند.

عفت یکی دیگر از این دختران است که کار طراحی استیژ سالون های عروسی را می‌کند او می‌گوید: “استیژهای محافل دوستانم را همیشه من طراحی می‌کنم. علاقه زیادی به این کار دارم اما در هرات جایی برای آموزش مسکلی این رشته نیافتم”.

دانشکدۀ هنرهای زیبا که مکانی برای آموزش حرفه‌ای این رشته است، تا حالا رشته‌ای تحت این عنوان ایجاد نکرده و دلیل آن‌را نبود ظرفیت برای گنجایش این رشته عنوان می‌شود.

مهدی حفیظی یکی از استادان دانشکدۀ هنرها می‌گوید: “در سال بعد قرار است مضمونی تحت عنوان طراحی قالین در کاریکولم درسی ما اضافه شود اما تا حال در بخش طراحی و دیکوراسیون خانه و لباس اقدامی صورت نگرفت است”.

در همین حال ریاست امور زنان که در بخش‌های مختلف همواره صنف‌های آموزشی را برای خانم‌ها برگزار می‌کند، تا حال در این بخش صنف آموزشی را دایر نکرده است.

مرضیه صمیمی مدیر خدمات اجتماعی و فرهنگی ریاست امور زنان می‌گوید که مشخصا دراین بخش دوره‌های آموزشی مشخصی نداشتند اما همواره در نمایشگاه‌هایی که از طرف این ریاست برگزار می‌شود، قرفه‌هایی برای صنایع دستی زنان که خودشان طراحی می‌کنند، اختصاص داده می‌شود.

تعدادی از خانم‌های طراح می‌گویند در صورتیکه در داخل کشور آموزشگاه‌های حرفه‌ای ایجاد نشود مجبور اند بخاطر آموزش بهتر و حرفه‌ی ‌تر به خارج از کشور برای یاد گیری این حرفه بروند.

گزارشگر: فریبا آرام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا