سونیا ماندگار؛ دختری که از راه بافندگی چرخ زندگی را می‌چرخاند

با دو دستش قلاب‌های نخ را در هم می‌بافد تا کلاف‌های نخ سرخ و سفید رنگ  دستش را تبدیل به کلاهی زیبا و دخترانه‌ای کند که یکی از مشتریانش سفارش داده است. از اینکه باز فصل سرما رسیده، خرسند است و هنوز که شروع این فصل است، سفارش‌های زیادی برایش شده است و می‌داند پول بهتری به دستش‌خواهد آمد.

سونیا ماندگار با سه خواهرش، دختران هنرمندی اند که از طریق بافندگی خرج خانواده را مهیا می‌کنند.

پنج سال است که بافندگی را روشی برای درآمدزایی خود و خانوده خود انتخاب کردند و از طریق حساب فیسبوکی خود سفارش می‌گیرند و بعد از آماده شدن سفارش، تحویل مشتری‌های شان که همه بانوان اند، می‌دهند.

سونیا می‌گوید: “پدرم مریض است و نمی‌تواند کار کند به همین دلیل ما چهار خواهر از طریق بافندگی خرج خانواده را مهیا می‌کنیم “.  او درآمد شان را قناعت‌بخش می‌خواند و خوشحال است که می‌تواند با همکاری خواهرانش مخارج خانه را از این راه تامین کند.

سونیا تنها دختری نیست که مهارتش را در راه درآمدزایی استفاده می‌کند زنان زیادی هستند که اجازه کار در بیرون را ندارند با آن هم از طریق بافندگی، خامک، خیاطی، گلدوزی و گلسازی از چهاردیواری خانه سهمی در اقتصاد می‌گیرند.

بنفشه، موره دوز است و روی لباس‌های مجلسی زنانه نظر به طرح پیشنهادی مشتری‌اش موره و نگین‎‌دوزی می‌کند. اما بنفشه سفارش‌هایش را از طریق فضای مجازی نه بلکه در خانه و با همکاری با خیاط‌ها می‌گیرد.

او می‌گوید: “نظر به مقدار موره‎‌ای که هر پیراهن نیاز دارد با دستمزد خودم، درآمد خوبی را برایم رقم می‌زند و از اینکه می‌توانم خودکفا باشم خوشحالم “.

کارشناسان اقتصاد نقش زنان در اقتصاد در سال‌های پس از طالبان را ارزنده و رو به رشد اعلان می‌کنند.

یعقوب مشعوف کارشناس اقتصادی به این باور است که  زنان در عرصه اقتصاد در سال‌های اخیر پیشرفت چشم‌گیری داشتند اما این پیشرفت بیشتر در مرکز شهر معطوف است و در حومه شهر به دلیل جو سنتی حاکم نقش شان بسیار اندک است

او همچنان نقش دولت را در قسمت ایجاد فرصت‌های مساوی برای زنان و مردان بدون در نظر گرفتن جنسیت، بسیار ارزنده خواند.

گزارشگر: فریبا آرام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا