ایده‌های ضد حکومتی و توقف کار زنان در احزاب سیاسی

شماری از زنان از عدم وجود قانون مداری در احزاب سخن گفته و به این باور اند که ایده‌های ضد حکومتی و مخرب شماری از احزاب، زنان را از اشتراک در احزاب سیاسی باز می‌دارد.

شمایل عزیزی از اعضای پیشین یکی از احزاب موجود در افغانستان است که از مدتی به این سو فعالیت خود در احزاب را توقف داده است.

او می گوید حق تلفی زیاد است. مردان خود بر یکدیگر رحم ندارند چه برسد به این که بخواهند به حقوق یک زن احترام بگذارند.

شمایل عزیزی در ادامه سخنانش گفت: «ترجیح دادم فردی بی‌طرف باشم و همانند یک شهروند عادی زندگی کنم زیرا جایگاه واقعی خود را نتوانستم بیابم ».

حسینه نیکزاد رئیس شبکه زنان افغان می‌گوید احزاب در افغانستان احزابی نیستند که فعالیت آنان بر اساس منافع ملی باشد و بیشتر برای براندازی حکومت و نظام کار می‌کنند.

به باور خانم نیکزاد، احزاب بر اساس اندیشه‌‌های قوم و نژادی پیش می‌روند. او اندیشه زنان را دور از تعصب  و نژادپرستی دانسته و گفت آنان باید با یکدیگر منسجم شده و خود آنان حزبی را ایجاد و مدیریت نمایند در غیر این صورت آنان نمی‌تواند در چنین فضایی به کار ادامه داده و به جایگاه واقعی خود دست یابند.

در همین حال وحیده عزیزی کارشناس جندر ولایت هرات می‌گوید از نخستین روند سیاسی که زنان در آن شامل می‌شوند که همانا رای دادن است، به اندازه اشتراک شان در حکومت به آنان حق داده نمی‌شود و این خود زنان را به گفته‌ها بی باور ساخته و آنان را از سیاست دور می‌سازد.

او گفت: «در احزاب ساختار تشکیلاتی آنان طوری است که از زنان به عنوان ابزار استفاده می کنند. مثلا خانم‌ها در دوره قبل به اساس برخی از وعده‌های احزاب به کمپاین برای آنان پرداختند اما زمانیکه مقامات به ریاست رسیدند به وعده‌های خود عمل نکرده و از آنان به نوعی استفاده ابزاری صورت گرفت ».

به باور خانم عزیزی اگر در احزاب برای زنان نیز مانند مردان سهم  درستی داده شود و به نظر آنان احترام قائل شوند ممکن بتوان حضور پررنگ‌تر آنان را شاهد بود.

گزارشگر: زینب محسنی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا