تابو پنداشتن آگاهی‌دهی در مورد قاعدگی

تابو بودن صحبت در مورد دروان قاعدگی و چگونگی رعایت بهداشت در این دوره سبب شده تا بسیاری از دختران از دوران قاعدگی آگاهی لازم را نداشته و شماری از پزشکان متخصص زنان به این باور اند که این عدم آگاهی می‌تواند، دختران را با مشکلات زیادی مواجه سازد.
بهناز یازده سال دارد و از دوران قاعدگی چیزی نمی‌داند، او می‌گوید: از دوران قاعدگی و بلوغ چیزی نمی‌داند و مادرش نیز در این مورد با او صحبتی نکرده است.
او می‌افزاید: معلمان مکتب هم به صورت کلی صحبت کرده می‌گویند: «دختران که به دوران بلوغ می‌رسند باید متوجه خود باشند ».
شکیلا نوجوان دیگریست که حتا آگاهی ابتدایی را نیز در مورد دروان قاعدگی ندارد، چون این مسئله را هنوز خودش تجربه نکرده است.
سودابه دختر 14 ساله‌ی دیگریست که می‌گوید از دوران قاعدگی زنان، فقط در همین حد می‌داند که هر زن در هرماه یک بار عادت ماهوار را تجربه می‌کند.
خدیجه دانش‌آموز صنف هفتم مکتب است او می‌گوید از دوران قاعدگی یا عادت ماهوار چیزی نمی‌داند و در همین مورد نه استاد و نه هم مادرش صحبتی کرده اند.
اسمای ده ساله صنف 5 است که بنابه گفته‌های خودش از دوران قاعدگی هیچ‌گاهی در خانه‌ی شان صحبتی نشده است و او نیز هیچ نمی‌داند.
بصرا دانش‌آموز صنف هشت مکتب است و او نیز در حدود 14 سال دارد و می‌گوید از دوران قاعدگی چیزی نمی‌داند.
شماری از مادران اما دلیل کتمان این موضوع را شرم عنوان می‌کنند.
زهرا مادر شش دختر است که می‌گوید: «من در مورد دوران قاعدگی و بلوغ با دخترانم حرف نزدم چون می‌ترسم آن‌ها برداشت بد کنند ».
در همین حال شماری از مسؤلان مکتب‌های دخترانه گنجانیدن مضمون بهداشت را یکی از راه‌های حل این موضوع می‌دانند.
بصیره بصیرت‌خواه آمر لیسه‌ی دخترانه‌ی تجربوی می‌گوید: در مورد بهداشت و دوران قاعدگی در مکتب از سوی استاد بخش صحت صحبت می‌شود.
او می‌افزاید: «اگر بهداشت به صورت یک مضمون رسمی برای مکاتب دخترانه گنجانیده شود می‌تواند برای دختران کمک کند که در این مورد بیشتر بدانند.
در همین حال شماری از داکتران متخصصان می‌گویند که عدم آگاهی زنان از این دوره می‌تواند آن‌ها را با مشکلات جدی روبرو سازد.
داکتر منیژه افشین می‌گوید: «دختران باید معلومات دقیقی از چگونگی رعایت بهداشت در دوران قاعدگی داشته باشند ».
او می‌افزاید: دختران باید در این دوره بدانند که بهداشت را رعایت کنند، از نوار بهداشتی با کیفیت و یا تکه‌های پاک استفاده کنند.
به باور این پزشک متخصص رعایت بهداشت فردی و استفاده از تکه‌های نخی، اتو شده و آفتاب دیده نیز می‌تواند به سلامت آن‌ها کمک کند.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا